Hesap Virman

Burak Tanyeri

Katkı Sunan Üye
sayın meslekdaşlar,

şirketin 5 ortağı var. 131/136 ve 331/336 hesaplarda bir kaç milyonluk bakiyeler mevcut.
bu hesapları kendi aralarında kapattığımda bakiyeler sıfırlanmaya yakın bir meblağa ulaşıyor.
merak ettiğim husus bu işlem temlik kapsamında işlem görür mü damga vergisi hesaplanmalı mı ?

dikkat etmem gereken başka bir husus var mı ?

iyi günler.

sayın yaklaşım eğer her ortağın borcu ve alacağı bir biri ile karşılıklı mahsup edilecekse neden temlik kapsamına girsin bir mantığı yok ama bu dediğim şekilde değilse o zaman girer ve hali ilede DV.si meydana gelir yapılan sözleşmeler için,kolay gelsin.

selamlar
borçlu ve alacaklı aynı kişi bu sebeple temlik olmaz bu konuda haklısınız.
kafamı kurcalayan mesele rakamların büyüklüğü, mesela 132 hesabın bakiyesi 6.500.000 332 hesap bakiyesi 12.500.000 gibi...
teşekkürler.

adatlandırma yapılıyor.
sorun burada başlıyor ortak bir tarafta borcundan daha fazla alacaklı iken adat kesiyorsun.
oysa hesapları virmanladığında 13 hesaplar sıfır bakiyeye ulaşıyor,yani adatın lüzumu yok.

Şu an sesli düşünüyorum.
Bakiyeler yüksek olduğu için acaba diyorum; şirket tarafından bir yazı yazılıp,örneğin;
" a ortağının şirket kayıtlarında bulunan ... muhasebe hesabındaki ....TL tutarında bakiyesinin (alacağının veya borcunun) ... muhasebe hesabında bulunan ....TL tutarındaki bakiyesine (alacağına veya borcuna) mahsuben virmanlanarak kapanması tarafımızca uygun görülmüştür" şeklinde veya daha farklı ibareler kullanarak, bir yazı hazırlanması ve bu yazının altına hem şirket kaşesi ve yetkilinin imzası hemde ilgili ortağın imzası atılsa ve bu şekilde muhafaza edilse,daha mı doğru olur diye düşünüyorum...