fonradar

Hisse Devir Sözleşmelerinin geçerlilik süresi.?

ZİNDAN

Moderator
Forum Yönetimi
Üyelik
6 Eyl 2006
Mesajlar
7,317
Konum
İstanbul
Ltd.Şti. ortakları dışardan birilerine hisselerini noterden yaptıkları hisse devir sözleşmeleri ile devrettiler.Ancak para olmadığı için ticaret siciline verilemedi ve nerdeyse 1 ayı bulacak.Bu sözleşmelerin bir geçerlilik süresi varmıdır.?
Ticaret odası bunları artık kabul edemeyiz diyebilirmi.?





Teşekkürler.
Kolay gelsin.
 
Ynt: Hisse Devir Sözleşmelerinin geçerlilik süresi.?

Yapılan hisse devri ve diğer kararlar 15 gün içinde ilgili Ticaret Sicil Memurluklarınca tescil edilir.

Dolayısıyla karar alınmamışsa bir sorun olmaz kanısındayım..
 
Ynt: Hisse Devir Sözleşmelerinin geçerlilik süresi.?

Noter tarihi içinde aynı süre yani 15 gün geçerlidir.
Ticaret sicili noter tarihine bakıyor.
 
Ynt: Hisse Devir Sözleşmelerinin geçerlilik süresi.?

sayın zindan bu bölümde başka bir arkadaşa verdiğim cevabı sizin içinde buraya ekliyorum çünkü olay tescil ve ilan olduğu için bir nevi konu aynı,kolay gelsin.


sayın calculator TTK.29 ile 40.madddeler ve bu maddede dahil bu kısım kapsamında genel anlamı ile tescil süresi 15 gündür ve eğer ticaret sicil memurluğunun salahiyet çevresi dışında ise o zaman süre 1 aydır,ve burdada eğer genel kurulda TTK.390.madde kapsamında esas mukavelenin değişikliği ile ilgili tescil ve ilan zorunluluğu olan kısımlar varsa yani umumi heyetçe alınan kararlar, o zaman TTK.386 ve 390. maddeler kapsamında tescil ve ilan,tebliğ gerekiyor ve süre 15 gün veya diğer durum ise yukarda dediğim ikinci kısımsa o zaman 1 ay içinde tescil ve ilan yapılmalıdır,ve eğer bu süre içinde yapılmadı ise o zaman 29 ile 40.maddeler arasındaki ilgili maddelerde anlatıldığına göre sizin geçte olsa tescil memuru ile irtibata geçmeniz ve onun belirleyeceği ikinci bir süre zarfında tescil ve ilanı yaptırmanız lazım ve burda ceza olurmu olmazmı noktasınada net bir şey demek zor ve bu dediğim şekilde olursa cezasız olur diye düşünüyorum ama tabi bu benim öngörüm ve ceza olabilirde,kolay gelsin.
 
Ynt: Hisse Devir Sözleşmelerinin geçerlilik süresi.?

İtodan telefon ile bilgi aldım.Noter Devir sözleşmelerinin tarihini değilde, Ortaklar Kurulu Kararının tarihini baz alıyorlarmış.Karar tarihinden 15 gün içinde tescil edilmiymiş.

Teşekkürler.
 
Ynt: Hisse Devir Sözleşmelerinin geçerlilik süresi.?

Peki ya hisse devir sözleşmesi 12 sene önce yapılıp hala itoda tescil edilmemişse.?ortada karar falan da yok.
Benim bu şirketi tasfiyeye sokmam gerekli zurnanın zırt dediği nokta da bu malesef..

ikinci sorum ise şu.. bu şirkette 1993 yılında 5 yıllığına x kişisi müdür seçilmiştir. son durum nedir sizce? müdürlük yetkisini kaldırmam lazım.

teşekkürler
 
Üst