Hisse Devri Bildirim

Üyelik
8 Ara 2016
Mesajlar
12
Konum
istanbul
İyi çalışmalar sayın forum üyeleri,

Ltd. şirketimizin tek ortağı , %60 hissesini yeni ortağımıza devretti,
Karar ve tescil işlemleri tamamlandı,
gerekli bildirim süreleri hakkında emin olamadım açıkcası,

Vergi dairesine bildirim yükümlülüğüm yok bu konuda hemfikirim,
Sgk'ya ayrı dilekçe , bağkura ayrı işe giriş formumu vermem gerekiyor,

Teşekkür ederim.
 
Tescil tarihini takip eden 10 gün içinde bildirim yapmaya çalışıyorum ben ve öyle biliyorum. Bildirimde vergi dairesine ve bağkur servisine bildirim yapıyorum. Sizin sgk diye kastettiğiniz nedir onu anlamadım. Ama yanlış bir bilgim varsa da üstadlar uyarsın. İyi çalışmalar..
 
Bende emin olamadığım için sormak istedim açıkcası ,
vergi dairesine bildirim yapmanın bir süresi yok bu konuda , cezai işleme girmiyor ( onlar isteyipte vermediğimiz sürece),
Bağkur konusunda ise tereddütte kaldım.
 
Eğer SGK'da dosyanız varsa yani sigortalı çalıştırıyorsanız hisse devri ve ortak değişikliği hakkında 10 gün içinde bildirim yapmanız gerekiyor. Yoksa yüksek bir ceza kesiyorlar. Bu 10 günlük süresi olan bildirimde sadece adi ortaklık olanlarda ceza var diye biliyorum ben ama sgkdaki memur normal şirketlerde de 10 gün olduğunda ısrar ettiği için 10 günü geçirmiyorum. İPC kısmında şu yazıyor :

11 inci maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen, şirketlerin nevi değiştirmesi, birleşmesi, diğer bir şirkete katılması, adi şirkete yeni ortak alınması ile ilgili hususlarda bildirim yükümlülüğünü yasal süresi içinde yerine getirmeyen ticaret sicili memurlukları ile aynı maddenin altıncı fıkrasında belirtilen yükümlülüğü yasal süresi içinde yerine getirmeyen kurum ve kuruluşlara yerine getirilmeyen her bir bildirim yükümlülüğü için aylık asgari ücret tutarında idari para cezası uygulanır.

Burda yazana göre sadece adi şirketlerde zamanında bildirim zorunluluğu var.

Ayrıca ortaklıktan çıkan kişi ile ilgili bağkura da dilekçe vermeniz lazım bağkurunu durdurmak için. Ancak onunla ilgili bildirim süresi yok. Ne zaman vaktiniz olursa verebilirsiniz.
 
Aslında o maddede yazım hatası var; TTK göre "adi şirket" diye bir şirket türü yok, adi ortaklık da şirket değildir.
 

Benzer konular

Üst