Hisse Devri Hk.

kaan070608

Katkı Sunan Üye
Üyelik
16 Haz 2008
Mesajlar
153
Konum
aydın
arkadaşlar kolay gelsin. (x) anonim şirketi 3 yıl önce kurulan (y) anonim şirketine kurucu ortak olmuş ve % 10 hisseye sahiptir.şimdi hissesini devretmek istiyor.her iki tarafta tüzel kişi yani.öncelikli sorum hisse devrini noterdenmi yapmalı yoksa her iki şirket karşılıklı imzalayarak bir devir sözleşmesi yapabilirmi.ayrıca (x) anonim şirketinin yönetim kurulu başkanlığında değişiklik olup eski başkanın yerine yeni başkan şirketi temsilen bu devir işlemini yapabilirmi yoksa eski başkandan herhangi bir vekalet veya istifa ettiğine dair bir yazıya ihityaç duyulurmu.sonuçta hisse sahibi şirket olduğu için kanaatimce yeni başkan şirkete temsilen devir işemini yapabilir diyeceğim ama.başkaca bir prosedür varmıdır? teşekkürler.
 
Ynt: hisse devri hk.

kaan070608 ' Alıntı:
arkadaşlar kolay gelsin. (x) anonim şirketi 3 yıl önce kurulan (y) anonim şirketine kurucu ortak olmuş ve % 10 hisseye sahiptir.şimdi hissesini devretmek istiyor.her iki tarafta tüzel kişi yani.öncelikli sorum hisse devrini noterdenmi yapmalı yoksa her iki şirket karşılıklı imzalayarak bir devir sözleşmesi yapabilirmi.


Ayrıca (x) anonim şirketinin yönetim kurulu başkanlığında değişiklik olup eski başkanın yerine yeni başkan şirketi temsilen bu devir işlemini yapabilirmi yoksa eski başkandan herhangi bir vekalet veya istifa ettiğine dair bir yazıya ihityaç duyulurmu.sonuçta hisse sahibi şirket olduğu için kanaatimce yeni başkan şirkete temsilen devir işemini yapabilir diyeceğim ama.başkaca bir prosedür varmıdır? teşekkürler.


AŞ hisse devrinde notere gerek yoktur.,
Sorunuz karışık ama anladığım kadarı ile;
1-Olağan üstü genel kurul yapacaksınız
2-Yeni yönetim kurulu seçeceksiniz
3-Yeni yönetim toplanarak iş bölümü yapacak arasından başkan seçecek.
 
Ynt: Hisse Devri Hk.

sayın guroy teşekkürler.şöyle diyeyim bir a.ş. başka bir a.ş.de %10 hisseye sahip ve bu hissesini devretmek istiyor.noterden yapılmasına gerek yok tamam.fakat sermaye taahhüdünün tamamı yerine getirilmemiş bu durumda hissesini devredebilirmi.hisseyi devralacak olan ortakda tüzel kişiliğe sahip.
 
Ynt: Hisse Devri Hk.

Yapabilir. Yeni ortak sermaye tahhüdünden sorumludur. İsterseni bunu devir sözleşmesine yazarsınız.
 

Benzer konular

Üst