Hisse Devrinde Muhasebe Kayıtları

Üyelik
24 Ocak 2014
Mesajlar
33
Konum
İSTANBUL
Merhabalar Üstadlar
firmanın ortak devri gerçekleşti 22.Nisan 2016 da gazetesi yayınlandı

2 ortaklı firma nın 2 ortağı da hisselerini dışardan yeni gelen ortağa devredip tamamen ayrıldılar şirketten

gazete ilan tarihinden sonrada haliyle eski bankalardan vergiler vs.ler ödeniyor

Sorum;

önceki 2 ortağın sahip olduğu banka hareketleri 22 nisanda bitirilmeli midir

bitirilmeli ise bankayı hangi hesapla kapatmak doğru olur

Saygılar
 
Soruyu tam anlayamadım ama;
Banka hesapları ortaklar adına mı yoksa şirket adına mı açıldı.Şirket adına açıldıysa,bankaya gerekli devir belgelerini yeni imza sirkülerini vs.verirler,hesap aynen devam eder.
Şahsi hesapları var ise,zaten bunu şirket için kullanmamaları gerekir.O hesap onlara aittir.
 
Tahsin Üstadım ;

hesaplar şirket adına kayıtlı ama

yeni ortak şirket adına başka bankalardan başka hesaplar açtı dolayısıyla şuan bu yeni hesaplarla şirket işlemleri gerçekleşiyor

eski şirket bankaları ile şirketin bir ilgisi kalmadı

bu bankalar mizanda görünüyor ne şekilde kapatmak uygun olur

yada kapatılmamalı mıdır siz ne önerirsiniz
 
Önceki banka hesaplarının ayrılan ortaklarla bir ilişkisi yoktur.Hesaplar nihayetinde şirket adına açılmıştır.Şayet o bankalarla bugünden itibaren çalışmak istenmiyorsa,hesaplar sıfırlanıp kapanmalıdır.Bankadan hareket dökümlerini isteyin.Şayet hesaplarda hareket veya bakiyeler mevcutsa ona göre muhasebe kayıtlarına intikal ettirin.Hesapta 1 lira bile bakiye varsa,haliyle müzan ve bilançoda bu görünecektir.Tamamen sıfırlayın.Mizanda görünmesin.
Bankada bakiye varsa,gidin çekin,çekme işlemini eski ortaklar yapabiliyorsa,hisse değişikliği evraklarını bankaya sunun,yeni ortaklar ve yeni yetkili şu kişidir diye bilgi verin,o kişi gitsin çeksin.bakiyeyi sıfırlayın.O zaman mizanda görünmeyecektir.
Bu arada eski şirket bankalarıyla şirketin bir ilgisi kalmadı demişsiniz.Bu bana göre hatalı bir cümledir.İlgisi şirket olarak devam eder,sadece ortaklar değişmiştir.O bankalarla çalışmak istemiyorsanız hesapları sıfırlayıp kapatırsınız.
Çalışmadığınız bir bankayı ve hesabı kapatın,açık kalmasın.Önerim budur..
Son uyarım şu olur,hisse ve yetki değişikliğini o bankalara bildirmezseniz,şayet hesapta da para varsa,eski ortak gidip çekebilir.Çünkü bankanın hisse ve yetki değişikliğinden haberi olmayabilir.o yüzden bu bildirimleri mutlaka yapın..
 
"... eski şirket bankaları ile şirketin bir ilgisi kalmadı..." Tahsin Kurt'un yazdığı gibi o bankalardaki hesabı sıfırlayıp kapatmadığınız sürece ilgisi devam eder. "o bankalar ile artık çalışmayacağım, kapattım."demek ile kapanmış olmaz. Eğer gerekli işleri yapmaz iseniz bağınız devam eder.
 
Üst