fonradar

Hisse Devrine Yanaşmayan Ltd. Şirket Ortağı

aodabası

Katkı Sunan Üye
Üyelik
29 Kas 2006
Mesajlar
182
Merhabalar,

Ortaklar arasındaki anlaşmazlıktan dolayı ltd.şirket ortaklarından biri yoluna yalnız devam etmek istiyor. (eşi vs.üzerine alacak hisseyi) ancak diğer hissedar ortaklıktan ayrılmak istemiyor, "kendine yeni bir şirket kur" diyor. Şirketin bir müşteri portföyü ve markası olduğundan başka bir şirket kurmak da mantıklı değil.. Ne yapmak lazım?

Saygılar
 
Ynt: Hisse Devrine Yanaşmayan Ltd. Şirket Ortağı

şirket ortağının ödeyemeceği düzeyde sermaye arttırımını deneyin
ancak diğer ortak itiraz eder ve mahkemeye intikal ederse durum
mahkeme sermaye artışını art niyet olduğu için iptal edebilir

SPK ya tabi şirketlerde buna izin yok ama
sizde böyle bir sorun olmadığı için denemeye değer

Ahmet GÜNDÜZ
SMMM
 
Ynt: Hisse Devrine Yanaşmayan Ltd. Şirket Ortağı

sermaye artırımı için karar alınması gerekir.
karar alma aşamasında ,diğer ortak karar defterini muhtemelen imzalamayacaktır.
o zaman bir karar alamayacaklar. dolayısı ile sermaye artışına gidilemeyecektir.
 
Ynt: Hisse Devrine Yanaşmayan Ltd. Şirket Ortağı

Evet sn. Nisan 'ın da belirttiği gibi Sermaye artışı özel nisapla alınması gereken bir karardır. Diğer ortak istemez ise bu kararı alamamazsınız gibi görünüyor.
 
Ynt: Hisse Devrine Yanaşmayan Ltd. Şirket Ortağı

Eğer ortak aktif olarak çalışmıyorsa, sermaye taahhüdünü yerine getirmemişse, şirket merkezinde yapılan toplantılara iştirak etmiyor v.s gibi haklı sebepleriniz var ise; sermayenin yarısından fazlasına sahip ortakların talebi ile şirketten çıkarılmasını mahkeme yoluyla talep edebilirsiniz. Ancak belirttiğim üzere devir almak isteyen ortağın en az %51 hisseye sahip olması gerekiyor.

Bu durumda şirketin tüzel kişiliğinin bozulması gibi bir durum meydana geliyor ki önerim; şirketi devir almak isteyen ortağının sermayesinin ufak bir kısmını yeni bir ortağa devir ederek çözümlemeniz. Şirket hisse devirlerinde sermayenin %51 ine sahip ortakların imzalaması yeterli olacak sanıyorum.

Bu konuda Şirketler Hukuku konusunda uzmanlaşmış avukatlardan ve üstadlardan profesyonel yardım almanız sorununuzu çözecektir.
 
Üst