Hisseyi Devredememe.?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ZİNDAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZİNDAN

Moderator
Forum Yönetimi
kanka034 adlı yeni bir kullanıcı sanırım yanlışlıkla bana forumda sormak istediği soruyu göndermiş.

Soruyu onun yerine ben foruma koymak istedim.Ben bildiğim kadarıyla cevapladım ama sizinde fikirlerinizi bekliyoruz.

Teşekkürler.
Kolay gelsin.

-------------------------------------------------------------------------------------------

iyi günler kusura bakmayın rahatsız ediyorum bi konuda bilgi alıcaktım.Arkadaşım çalıştığı işyerine patronun bazı olaylarından dolayı patronu adına hisselerini formalite icabı alarak şirket ortağı oldu.Pürüzlerin 3 ay gibi bir zaman zarfı içinde çözülüp tekrar hisse devri yapılacağı gibi bi taahhütte bulunmuş kendisine fakat
ardan 1 yıl gibi bir zaman geçmesine karşılık hiç bir gelişme olmamış.arkadaşımın tüm ısrarlarına rağmen.Geçen hafta maliyeden ve sskdan tebligat gelmiş vergi borcundan dolayı .Vergi borcu çok yüklü miktarda olduğundan dolayı şu anda arkadaşım çok zor durumda bu
durumdan kurtulma şansı varmı eğer varsa bize bi yol gösterirseniz çok seviniriz.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Ynt: Hisseyi devredememe.?

boçtan kurtulamaz.biran önce c.savcılığına müracaat etmeli.

Ynt: Hisseyi devredememe.?

cum.savcılığına ne diye suç duyurusunda bulunacak.
hisseleri devir alan kişi kendi isteği ile almış. herşey resmi prosedürüne uygun olarak yapıldı ise eğer yapacak pek birşey yok.bir an önce hisselerden kurtulmaya bakacak.
şikayet ettiği takdirde ne diyecek.ben hisseleri kendi isteğimle almadım?patronumu zor durumdan kurtarmak için aldım mı diyecek?
ne yaparsa yapsın hisseleri devir aldığı tarih ile devir ettiği tarih arasındaki dönemlere ilişkin vergi ve ssk borçlarından kurtulamaz.devlet onun yakasına yapışır.

arkadaşlar böyle işlerde oyun olmaz.oyun derken yanlış anlaşılmasın çok ciddi önem arzeden işlerdir bu konular. ben yinede arkadaşa en kısa zamanda uzman bir avukatla görüşmesini tavsiye ediyorum.

meslek yaşantımız boyunca nelerle karşılaşıyoruz. karşılaştığım bir olayı aktarayımda insanlara örnek teşkil etsin.tahminen 2-3 sene önce bir olaya şahit oldum.kulaklarıma duyduklarıma inanamadım.
patronu yanında çalışan şoförlerden 2 sinin ssk sını yaptıracağını söyleyerek işçilerden evraklarını istiyor. işçilerde garibanlar ,ssk larının yapılacağını düşünerek getirip veriyorlar. işçilerin cahilliğinden faydalanan patron,bu iki işçinin adına limited şirket kuruyor.tabi gereken imzaları kılıfına uydurup attırmış.
aradan 3 sene falan geçmiş.şirket olmayan faaliyetlerine devam etmiş. faturalar kesilmiş,satılmış.kdv beyanları verilmiş.kdv beyanlarında milyarlarca ödemeler çıkmış.kurumlar vergisi ödemeleri milyarlarca .işçilerin bişeyden haberi yok. aynı işyerinde çalışmaya devam etmişler.bu düzen böyle devam etmiş 3 sene.sonunda maliye bunları takibe alarak adresine gelmiş.işçileri isimlerinden bulmuş.adamlar duyunca ne yapacaklarını,ne diyeceklerini bilememişler.

bilançoya bakalım.ortada bir limited şirket var.ticaret sicilde tescilli,ilanı yapılmış.vergi dairesi kayıtları tamam.belediye tamam.fatura bastırılmış.levha var.herşey yasal.tek sorun şirkete ortak edilen kişilerin olaydan haberi yok. ve ortada trilyonları bulan vergi ssk borçları. düşünün tabloyu.
-bu nedenle ne olursa olsun hiç kimse boş kağıda imza atmasın.
-bilmediği şeyi,öyle apar topar imzalamasın.
-ASLA okumadan hiçbirşey imzalamayın.
- hatır için bu tür işlere girmeyin.

Ynt: Hisseyi Devredememe.?

Sn Nisan

Çok haklısınız. Bu tür olaylar sıklıkla oluyor. Çok dikkatli olmak lazım.
Burda savcılık , sahtecilik, kandırma, gabin gibi yasal açılımlar dikkate alınabilir.

en azından ft vs el koydurtarak faaliyetin durmasını sağlayabilir.

Savcılığa gitmesi hata olur.Kendi başını iyice derde sokabilir.Bir an önce kurtulmaya bakacak..++++ bir insanın bu kadar da saf ve gariban olabileceğini zannetmiyorum.Onca ticari işlem,noter de imzalar, bankada işlemler,hiç mi ne olduğunu anlayamamış.Bence arpalanmışlardır...
Baktılar olacak gibi değil, şimdi de çıkış yolu arıyolar(Ben savcı olsam olaya böyle bakardım)

maalesef ülkemizde iş buldum diye sevinen ne olduğunu anlamadığı belgelere imza atanlar hala var.

bence
insanlar çok bencilleşti ve kurnazlaştı.Kolay kolay bu tezgaha düşüleceğini zannetmiyorum.Ancak sayın nane gördüğünü söylediğine göre demek ki geleceğe umutla bakmamız için hala sebepler war.

hadi bitane kağıda imzamı attım. ya diğer işlemlerdekiimzalar ne olacak. bi sürü imza atmak gerekn evrak oluyo her türlü yazışma ve bildirimde vede kararlarda . bu kadardamı basit bu işler anlamadım

Bu tür olaylara inanmayanları inandırmak için üzerinde çalıştığımız bir olayı anlatayım sizlere.

Bundan 4-5 ay önce bir şahıs tanıdık vasıtasıyla bize müracat etti ve yukardaki olaydaki gibi, çalıştığı şirketin hisselerini yabancı uyruklu ortak, kandırarak bu işçinin üzerine yapmış.İşçide uluslararası bir firma olduğu için, yüksek maaş aldığı için, patronunua güvendiği için hisselerin çoğunluğunu üzerine almış.Ancak bir süre sonra, patron ortadan kaybolmuş, Şirkette milyarlık borcuyla bu işçinin üzerine kalmış.
Kendisine bu durumda yapılacak hiçbirşeyin olmadığını söyledik.Vergi dairesi firmayı resen kapatmış.Firma hakkında bir sürü rapor düzenlemişler denetmenler.Borç 200 milyar civarındaydı, şuanda uzlaşma yoluyla 110 milyar civarlarına indirdik gibi görünüyor, hala uğraşıyoruz.Gayrimenkul satıp borcu ödeyip firmayı kapatmaktan başka çaresi yok.

Savcılığada gitmiş, olayı mahkemeye taşımanında faydasız olduğu bilgisini almış avukattan.

Babanızın oğlu da olsa sizin olmayan hiçbir firmaya ortak olmayın derim.Hatta bilmediğiniz hiçbir evrağa imza atmayın.

Katkılarınızdan dolayı teşekkürler.
Kolay gelsin.