fonradar

Hizmet Dökümünde Başka İsim

Üyelik
24 Ocak 2019
Mesajlar
2
Konum
İzmir
Merhabalar. babamın ilk işe giriş tarihi 1986 yazıyor. sigorta hizmet dökümüne baktığımızda ilk olarak 1989 yılında ve 2002 yılında sigorta yatırılmış. fakat 1989da yatırılan primlerde başka birinin ismi yazıyor 2002 yılında ilk olarak onun ismiyle yatırılmış. şimdi 1989 yılına göre hesapladıgımızda emekli oluyor nisan ayında ama başka birinin ismi var diye bir sorun oluşturur mu bu emekli olma açısından yoksa 2002den mi başlamalıyız hesaplamaya yardımcı olurmusunuz.
 
Babanız o tarihte gerçekten çalıştıysa bunu kanıtlarsanız sorun olmaz.

Ancak eskiden bu işler kağıt ortamında dönüyordu bilgisayarlar falan yoktu. Eski yıllarda başkasının primini babanızın hizmetine yazmış olabilirler. Eğer öyle bir durum varsa o hizmet silinir. Eğer babanız 1989 yılında çalıştıysa sigortalı olarak sorun olmaz.
 
Evet gerçekten çalıştı fakat böyle dediğim gibi bir durum var bu durumda ne yapmamız gerekiyor nasıl düzelttireceğiz bunu acaba
 
Bağlı olduğunuz sgkya giderek görüşün. Arşivleri incelesinler eğer hata bulursalar düzeltirler. Veya sizden bordro vs. evrak isteyebilirler geçmişe yönelik.
 
Üst