fonradar

Hizmet İhracı

Üyelik
12 Eyl 2012
Mesajlar
4
Konum
tekirdağ
15/06/2012 Tarih ve 28324 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 6322 Sayılı Kanun’un 9 ncu maddesi ile 89 ncu maddeye 13 numaralı bent eklenmiş ve eklenen bu bent ile hizmet ihracı olarak nitelendirilebilecek bazı hizmetler için indirim imkanı getirilmiştir.
Buna göre;
Türkiye'de yerleşmiş olmayan kişilerle, işyeri, kanuni ve iş merkezi yurt dışında bulunanlara Türkiye'de verilen ve münhasıran yurt dışında yararlanılan
· Mimarlık,
· Mühendislik,
· Tasarım,
· Yazılım,
· Tıbbi raporlama,
· Muhasebe kaydı tutma,
· Çağrı merkezi ve veri saklama hizmeti
alanlarında faaliyette bulunan hizmet işletmelerinin bu faaliyetlerden elde ettikleri kazancın % 50’si gelir vergisi beyannamesi ile bildirilecek gelirden indirilecektir.
Bu kazançlar nedeniyle indirimden yararlanılmasının şartı; hizmetlerden münhasıran yurt dışında yararlanılmış olmasıdır. Hizmetlerden Türkiye’de yararlanılması halinde indirim imkanı yoktur.

arkadaşlar bu açıklamaya göre Serbest Bölgeye fatura kesen (faturaları KDV'siz olarak kesmekte) mühendisin gelir vergisi matrahından bu %50 indirimi düşmek mümkün müdür sizce?
 
Her ne kadar 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanunu'nun 6'ncı maddesine göre serbest bölgeler Türkiye gümrük hattının dışında olsalar bile,siyasi sınırların içindedir. Bu nedenle serbest bölgeye verilen mühendislik hizmetinin GVK md.89/13'te yer alan indirimden yararlanması mümkün değildir.
 

Benzer konular

Üst