uyumsoft

Hizmet Şirketlerindeki Satış Kaydı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan serden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

serden

Katkı Sunan Üye
Merhaba arkadaşlar
hizmet şirketleri mesela nakliye hizmeti yapan şirketlerin kestikleri satış faturaları 600 hesabına mı işlenir farklı bir hesabamı? 600 nolu hesaba mal satıldığı zaman işlenir diye biliyorum. Hizmet şirketlerinde hangi hesabı kullanacağız? Ve nakliye,tekstil, servis bakım gibi hizmetleri yapanların hepsine bu hesabı mı kullanacağız? Teşekkürler

600 hesap genel anlamda yurt içi satışlar hesabıdır. Mal satışı diye bir ayrım yoktur. Yurt içine yapılan tüm satışlar bu ana hesap altında ilgili tali hesaplar açılarak izlenir.
Yurt dışı satış (ihracat veya hizmet) ise 601 ana hesap altındadır. gerektiği kadar alt hesap açılır.

Merhaba galiba ben anlatamadım.Mesela nakliye şirketi nakliye bedeli diye bir fatura kesiyor.bu da mı 600 nolu hs.ta izlenecek? veya tekstil şirketi fason dikim diye bir fatura kesiyor. Yine 600 nolu hesaptamı izlenecek? Teşekkürler.

Sn Serden
siz benim yazdığımı okudunuz mu?.
Evet yurt içine satıyorsanız 600 ana grubu altında istediğniz kadar alt hesap açarak izleyeceksiniz. 600 hesap mal satış hesabı değil

Yurt İçi satışlar hesabıdır.

1 SIRA NO' LU MUGT TEBLİĞİ

600. YURTİÇİ SATIŞLAR
Yurt içindeki gerçek ve tüzel kişilere satılan mal ve hizmetler karşılığında alınan ya da tahakkuk ettirilen toplam değerlerin izlendiği hesaptır. Gereksinime göre bölümlenebilir.
601. YURTDIŞI SATIŞLAR
Yurt dışında satılan mal ve hizmetler karşılığında alınan yada alınacak olan toplam değerlerin izlendiği hesaptır.

Kusura bakmayın sayın nguroy, 3 saniyelik farklarla cevap yazmışız cevabınızı görmedim.