fonradar

Hizmet Sözleşmesinin İşveren Tarafından Haklı Sebeple Fesh Edilmesi...

Üyelik
22 Eyl 2008
Mesajlar
35
Merhabalar,
Bir yakınımızın ortaklık teşebbüsü oldu buarada bir işçi ortak firmada çalışmaya başladı ancak ortaklık sözle resmi bir durum yok.Başka biryerde çalışması suç ona dicek bişeyim yok ama böyle şeyler yaşanabiliyor.Benim sormak istediğim bu ortaklık kısa sürmüş ve işçi sigortasının ödendiği yere geri dönmemiş yeni yerde çalışmaya devam ediyor ve yakınım tarafından işene geri dön yoksa çıkartılıcan diye uyarıda bulunmuşta.Şimdi bu çalışanın sigortalı bulunduğu yerde çalışmadığını tespit ettirip işkanununa göre kıdem tazminatı ödemeden işine son vermek istiyoruz.Ancak açılıbilecek davalara karşı işçinin işyerinde çalışmadığını nasıl tescil ettirebiliriz?Yada başka bir yol önerebilirmisiniz?Hem yasal olarak zarar görmemeli hemde haklı olarak işçiye tazminat ödemeden iş akdini fesh edenilecek...
Saygılar...
 
Ynt: Hizmet Sözleşmesinin İşveren Tarafından Haklı Sebeple Fesh Edilmesi...

Galatasaray futbol klübünün oyuncusu Lincoln'ün çalışmadığını belgelemek için antrenmana noter getirtilip zabıt tutturuldu okumuşsunuzdur gazetelerde, en garanti yoldur.

fakat noteri getirmek biraz maliyetli olabilir siz işyerinde çalışan işçilerin ve amirlerininde imzası bulunan bir zabıt tutabilirsiniz.
 
Ynt: Hizmet Sözleşmesinin İşveren Tarafından Haklı Sebeple Fesh Edilmesi...

İŞE GELMEYEN İŞÇİNİN EN SON ADRESİNE GÖNDERİLECEK NOTER TEBLİGATI
İHTARNAME

Sayın :
Baba Adı :
Doğum Tarihi ve Yeri :
SSK Sigorta Sicil Numarası :
Adresi :
İŞVEREN :
Adı Soyadı-Unvanı :
SSK İşyeri Sicil Numarası :

Yukarıda Adı Soyadı / Unvanı adresi yazılı işyerimizde çalışmakta iken / /
ve ??./??./???. tarihlerinde / tarihinden itibaren amirlerinizin izni ve bilgisi dışında mazeret belirtmeden işinize gelmediğiniz tespit edilmiştir.

Hakkınızda yapılacak İş Yasası hükümlerine uygun işlemlere esas olmak üzere;

İşe devamsızlığınızı izah edecek haklı ve yasal bir sebebiniz var ise bunu belgeleyen resmi evrakınızı 3 gün içinde işyerimize ibraz ediniz. Aksi takdirde, kabul edilebilir bir mazeretle işe gelmediğinizin anlaşılması halinde İş Akdinizin 4857 sayılı İş Kanunun 25. maddesine göre bildirimsiz ve tazminatsız olarak fesih edileceği konusunda bilginizi rica ederim.


şveren / Vekili
İmza-Kaşe
Tarih
 
Üst