Home Office - Şahıs Şirket - Genel Sağlık Sigortası - Oda Kiralama

Üyelik
9 Ocak 2015
Mesajlar
2
Konum
istanbul
herkese selamlar,
biraz araştırma ve forum araması yaptım ama kafamı tam netleştiremedim. yardımcı olursanız çok sevinirim.
sornum şu:


durum:
1-ben bir süredir işsizdim. mesleğim tasarımcılık (grafik vs). çeşitli yerlere dışarıdan tasarımlar yapıp (freelancer) bu şekilde çalışıyorum. aynı zamanda kendi sitemi açıp direkt kartvizit, logo, broşür tasarımı satmak istiyorum. bunun yanında küçük, el işi objeleri kendim üretip ya da al-sat yaparak ufak ufak e-ticaret yapacağım. bu yüzden yakın zamanda şahıs şirket kuracağım.

2-bunun yanısıra genel sağlık sigortasına hiç başvurmadım, gelir testi yaptırmadım. birkaç yıllık borcum var. yapılandırma için başvurmam, gelir testine girmem lazım ancak ikametim hala eski adresimde. onun da değişmesi lazım.

3-işsizliğim uzayınca bir yakınımın tripleks apartman dairesinin çatı katında geçici olarak oturmaya başlamıştım ama kendisiyle anlaştım ve burada bir süre daha oturacağım. bilgisayarımı ve çek-yatımı buraya kurdum.
kendisi gss ile ilgili olarak ya da şahıs şirketimle ilgili olarak kira kontratını nasıl istersen yaparız dedi. çok da cüzi bir kira istiyor. zaten çatı katı 3 oda 1 wc. ben sadece odalardan birini ve wc'yi kullanıyorum. 1 odayı kiraladığım şeklinde kontrat yapacağız.


konu:

-şimdi benim kuracağım şirket için adrese ihtiyacım var.
gss prim hesaplamasında ise yakınımın aile bireyi olarak görülüp onun geliri üzerinden primlendirilmemem, kiracı görünmem lazım. yoksa prim yüksek çıkar, yakınımın kocasından kesilir. o da buna en fazla 1-2 ay katlanıp mızmızlanmaya başlar ve çıkmak zorunda kalırım. ayrıca gelir testi için kiraladığım odayı ikamet göstermem lazım. çatı katının apartmana açılan bağımsız dış kapısı var.


soru:

-benim şahıs şirketi hemen kurup kira kontratını şirket adına mı yapmam lazım yoksa kendi adıma mı yapmam lazım? şirket adresi yaparsam bu odayı ikametgah gösterebilir miyim? şahıs adresi olursa bu odayı iş yeri gösterebilir miyim? hangisi daha avantajlı olur? yazdıklarımda olmayacak, yanlış bir şeyler var mı? iki muhasebeciyle konuştum biraz geçiştirdiler, net cevaplar veremediler. galiba gss işini tam anlayamadılar.

bu şartlarda ne önerirsiniz?
 
Son düzenleme:
arkadaşlar kabaca da olsa biraz fikir verin, biraz yol gösterin lütfen. kime sorsam başka bir şey söylüyor. ne yapacağımı, kime güveneceğimi şaşırdım.
 
Neden şahıs şirketi kuruyorsunuz. sizin yaptığınız iş daha çok SERBEST MESLEK.
GSS konusunda yanılıyorsunuz. İster şahıs şirketi kurun , ister serbest meslek erbabı olun artık gss kalmaz 4B yani bağkur lu olursunuz.
Serbest meslek erbabı olursanız odayı gösterebilirsiniz.
İşini iyi bilen bir meslektaşla görüşün.
 

Benzer konular

Üst