fonradar

Hurda Malzeme Satışı

  • Konbuyu başlatan TAMER00
  • Başlangıç tarihi
T

TAMER00

Ziyaretçi
iyi günler arkadaşlar...


Depomuzdaki mevcut çelik çubaklarının çapını değiştirme sonucunda talaş meydana gelmiştir. (Bu işleme yeni başladık ve süreklilik arz edecektir) Bu dönüştürme işleminin sonucunda meydana gelen talaşları hurdacıya satıyoruz. Bu durumda kdv sözkonusu değil diye biliyorum. görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.
 
Ynt: Hurda Malzeme Satışı

evet hurda satışlarında kdv uygulanmamaktadır.bizde hurda satışı yapmaktayız ve kdv den muaf tutarak düzenliyoruz.iyi çalışmalar :)
 
HURDA MALZEME SATIŞI

değerli arkadaşım hurda satışlrında oluşan hurdanın maliyetindeki kdv nin ilave edilecek kdv sütununda gösterilerek idareye iadesi söz konusu idi araştırman gerekir
 
Merhaba Arkadaşlar
Hurda Satışlarında tam istisna kapsamında olup olmadığınızdan emin olmalısınız. Bahsetmiş olduğunuz Ürün Tam istisna kapsamında değildir. Bu nedenle fatura düzenlenirken kdv'siz olarak düzenlenir, ancak beyanname verirken kısmi istisna kapsamına giren işlemlerde ( 231 ) Teslim ve Hizmet Tutarına Yazılır. Yüklenilen Kdv De 0,00 Olacaktır. Ancak Burada hesaplanan kdv ilave edilecek ( Daha Önce indirim konusu yapılan kdv 'nin İlavesi ) bölümünde gösterilecektir.

Saygılarımla
 
merhaba, imalat artıkları(kırpıntı,dökntü vss..) hurda niteliğindedir ve kdv'den müstesnadır, bu döküntüler için ilave edilecek kdv uygulanmasına gerek ve imkan yoktur, söz konu atıkları maliyet aşamasında fire olarakda değerlendire bilirsiniz.
 
Konuyla doğrudan ilgili değil ancak dönem sonunda elinizde kalan demir talaşları için gelir tahakkuku yapılması gerekir. Hurdanın satış fiyatına uygun olarak hesaplama yapılır.
 

Benzer konular

Üst