Hurda Plastik Alışı

Üyelik
20 Haz 2014
Mesajlar
2
Konum
istanbul
Merhabalar
Hurda Plastik alıyoruz.Bize kdv siz fatura kesiyorlar
Bizde aynı malı 9/10 tevkifatkla satıyoruz.
Burdaki işlem doğrumudur
Alış tada tevkifat yapılması gerekirmi

Herkese iyi çalışmalar
 
Hurda plastik satışları kdv den istisna edilmiştir. Yani kdv yoktur. Vergi dairesine müracaat ederek kdv istisnasından vazgeçilebilir. Satıcı istisnadan vazgeçmediği sürece kdv li fatura kesemez.KDV Kanunu 17/4-G ve 18/1. maddelerini inceleyiniz. Ayrıca KDV uygulama tebliğinin I-C-2.1.3.3.3 Hurda ve Atık Teslimi bölümünü inceleyiniz.
 
Sayın Bülent
Ben tam istisna kapsamında kdv siz olarak alıyorum.
Satarken benden 9/10 tevkifat yapmamı istiyorlar(isteyen firma devlet kurumu)

benim tevkifatlı kesmem doğrumudur.
Tebliği inceledim ama böyle bir şey göremedim
Cevabınız için şimdiden teşekkürler
 
Satışınız direk hurda plastik mi, yoksa plastik atıklarından elde edilen hammadde teslim mi?
Bahsettiğim tebliğin I-C-2.1.3.3.4 bendini inceleyiniz. Teslimatınız belki o kapsamda değerlendirilip 9/10 oranında tevkifat uyguluyorlardır.
 
2.1.3.3.3. Hurda ve Atık Teslimi2.1.3.3.3.1. Tevkifat Uygulayacak Alıcılar ve Tevkifat OranıMetal, plastik, lastik, kauçuk, kâğıt, cam hurda ve atıklarının teslimi 3065 sayılı Kanunun (17/4-g) maddesi gereğince KDV’den müstesnadır. Ancak, bu malların teslimi ile ilgili olarak aynı Kanunun (18/1) inci maddesine göre istisnadan vazgeçilmesi mümkündür. İstisnadan vazgeçenlerin metal, plastik, lastik, kauçuk, kâğıt, cam hurda ve atıklarının tesliminde, Tebliğin (I/C-2.1.3.1/a ve b) bölümü kapsamındaki alıcılar tarafından (5/10) oranında KDV tevkifatı uygulanır
2.1.3.3.4. Metal, Plastik, Lastik, Kauçuk, Kâğıt, Cam Hurda ve Atıklarından Elde Edilen Hammadde Teslimi2.1.3.3.4.1. Tevkifat Uygulayacak Alıcılar ve Tevkifat OranıKDV mükellefleri tarafından Tebliğin (I/C-2.1.3.3.4.2.) bölümünde belirtilen ürünlerin, Tebliğin (I/C-2.1.3.1/a ve b)bölümünde sayılanlara tesliminde, (9/10) oranında KDV tevkifatı uygulanır.Söz konusu ürünlerin teslimleri, 3065 sayılı Kanunun (17/4-g) maddesi kapsamında olmayıp, genel oranda (%18) KDV’ye tabi bulunmaktadır.Bunların, ithalatçıları tarafından tesliminde tevkifat uygulanma, sonraki safhaların teslimleri ise tevkifata tabidir. İthalatçılar tarafından yapılan teslimlerde, satıcı (ithalatçı) tarafından düzenlenen faturada “Teslim edilen mal doğrudan ithalat yoluyla temin edildiğinden tevkifat uygulanmamıştır.” açıklamasına ve ithalata ilişkin fatura ve gümrük beyannamesi bilgilerine yer verilir.
tebliğin I/C-2.1.3.3.4.2 bölümü şöyle diyor
2.1.3.3.4.2. KapsamMetal, plastik, lastik, kauçuk, kâğıt, cam hurda ve atıklarının çeşitli işlemlerden geçirilip işlenmesi sonucunda elde edilen ve genellikle hurda ve atık niteliklerini kaybederek metal, plastik, lastik, kauçuk, kâğıt ve cam esaslı malzeme imalatında hammadde olarak kullanılan mamul niteliğindeki kırık, çapak, toz, granül ve benzeri ürünlerin teslimi tevkifat uygulaması kapsamındadır.
2.1.3.1. Kısmi Tevkifatın Mahiyeti ve Tevkifat Uygulayacak Alıcılara satılıyorsa
benim yorumum şöyle; alınan hurdalar bir işlemden geçiriliyorsa ve bu işlem hurdanın hurda olma özelliğini değiştiriyorsa, bu şekilde hammadde olarak satılıyorsa tevkifat var.
 
Son düzenleme:

Benzer konular

Üst