fonradar

Hurdaya Ayrılan Araç

duygukorkmaz

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Tem 2005
Mesajlar
182
merhaba arkadaşlar...

şirket aracı kazadan dolayı hurdaya ayrılmıştır.. sigorta firması kasko bedelini hesaba yatırdı.. fakat karşılığında fatura kestirmedi ..
biz bu aracı kayıtlardan çıkarmak için herhangi bir fatura kesmemiz gerekir mi ?

aracın hurdaya ayrılış kaynıdı nasıl göstermemiz gerekli...
 
Ynt: Hurdaya Ayrılan Araç

arkadaşlar aramızda bu konuyu bilen kimse yok herhalde...
 
Ynt: Hurdaya Ayrılan Araç

Merhaba,
Ben bu sigorta şirketlerini hiç anlamıyorum. Hiç bir zaman mevzuata uygun hareket etmiyorlar. Araç hurdaya ayrıldı ve sigorta size bedelini ödediyse hurda araç artık sigorta şirketinin mülkiyetine geçmiştir. Sizin bu aracı fatura etmeniz, resmi olarak satışını gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Ama ödemeyi belki de hurda bedeli olarak değil, hasar bedeli olarak göndermişlerdir. Bunu sigorta şirketinizden öğrenmeniz lazım. Eğer öyleyse trafikten hurda işlemlerini sizin yapmanız gerekir. Hurdaya ayırma işleminden sonra aracı hurda olarak herhangi bir hurdacıya satabilirsiniz. Bu konuda bir trafik müşaviri ile görüşürseniz yapacağınız işlemlerde size yardımcı olacaktır.
 
Ynt: Hurdaya Ayrılan Araç

tamer bey cevabınız için teşekür ederim..

sizinle hem fikirim bu olay olayı 2 ay kadar oldu ilk bu olay olduğunda fatura kesmemiz gerektiğini düşünüyordum.. fakat olay benim bünyem dışında gelişmiş ve kaza yapan aracımızın hurda parasını sigorta göndermiş ve aracın trafikten men ettirme işlemini bize yaptırmış. ama hurda aracı kendileri almış fatura kestirmeden ..

aslında aracı trafikten biz men ettirdiğimiz için aracın hurdası bizde kalmalıydı yanlış mı düşünüyorum..

ve şuan faturada kesmedik araç hurdasıda bizde değil kayıtlardan nasıl çıkış yapıcam içinden çıkamadım yardımcı olursanız sevinirim..
 
Ynt: Hurdaya Ayrılan Araç

Sigorta şirketleri faturasız çalışıyorlar.sistemlerinde yok zaten. KDV de söz konusu değil. Tutanakla hareket ediyorlar. Poliçeye dayanarak ödeme yapıyorlar.

Siz hurdayı bir şekilde fatura edip çıkın.
 

Benzer konular

Üst