İAB Formunun 2 Gün Geç Verilmesi ve İPC Hk.

mhmt79

Katkı Sunan Üye
Üyelik
2 Mar 2006
Mesajlar
416
merhaba herkese

Benim sorum; İAB 'yi işcinin çıkış tarihinden itibaren 15 gün içinde verilmesi gerektiğini biliyorum . Fakat dikkatten kaçmış olması gerek ki İAB'yi işcinin çıkı tarihinden itibaren 17 gün sonra verdim iş kurumuna.

2 ay sonra iş kurumundan yazı geldi ve İAB 'yi gec verdiğimizden dolayı İPC olarak 3,186-ytl ceza salınmış.

bu

İPC 'sının indirimi varmıdır. yada KDV iade alacağımdan Mahsup etmem sözkonusumudur.

yapılması gereken en mantıklı işlem ne olabilir sizce

İlgilerinizden dolayı tesekkürler. İyi Çalışmalar
 
bu cezaya normal şartlarda yapılacak bir şey yok. cezayı ödeyeceksiniz. ancak işkur müdürü ile yinede bir görüşün, içinde bulunduğunuz şartlara göre size yapılması gereken bir şey varsa söyleyecektir.
 
Peki bu İPC sını kdv iade yoluyla mahsup yapma durumu sözkonusumu?
 
bu konudada uygulamam hiç olmadı , ama aklımda kaldığı kadariyle bu borca mahsap olayı, sadece ssk için geçerli bir uygulama.
 
Bu konu hakkında pek bilgisi olan yok sanırım ama rastırıp sonuca ulaştığım zaman bu konuda aydınlatırım herkesi inşallah..

bu olay herkesin başına gelebilir..

herkese iyi çalışmalar
 
[ssk da ipc cezaları tebliğden sonra 15 gün içinde ödenirse yüzde 25 indirim var. bildiğim kadarıyla aynı uygulama işkurda da olması lazım. mahsuplaşma da vergi borçları ve ssk primleri için geçirli.
 
bu sürenin ssk 15 gün olduğunu biliyorum. ama iş kur bu süreyi 7 gün olarak belirlemiş.
 
Sayın arkadaşlar..İAB inde dikkat edilecek husus,işveren tarafından fesihlerde 15 gün içerisinde,işçi tarafından fesihlerde 1 ay içerisinde verilir..Sayın arkadaşım bir dilekçe yazıp iş sözleşmesinin işçi tarafından fesh edildiğini ve İAB de sehven işveren tarafından fesih yazıldığını bildirip bir şansını denemeni tavsite ederim..Çünkü aynı olay benim de başıma geldi.Bu şekilde çözdüm..Kolay gelsin...
 
murat bey
ihtiyacı olan arkadaşımıza tatmin edici bir cevap verdiğiniz için teşekkürler..
 
Sevgili murat ,

aslında bir cozum gıbı duşünülebilir fakat , benım personellerım uluslarası gemılerımde calısıyor. ve her personel yazılı sözlesme ile işe alınıyor ve benım personelımın işden çıkış nedenı kanun maddesi ; 854 deniz iş kanunun 7. maddesinin 1. fıkrası yani iş sözlesmesinin bitmesinden dolayı .. orada sehven yazmak gıbı bır durumum sözkonusumudur acaba..

ilgilerinizden dolayı tesekkur ederim.
 
[İAB inde dikkat edilecek husus,işveren tarafından fesihlerde 15 gün içerisinde,işçi tarafından fesihlerde 1 ay içerisinde verilir..

denilmiş ben kanunda 15 günlük süre olduğunu biliyorum. 1 aylık sürenin temelk dayanağı hakkında bilgi verirmisiniz
 
selam

Benzer durumla karşılaştım.İAB yi 20 gün sonra götürdüm..İş kurumundaki memur bu haliyle cezalı duruma düşeceğini,şayet işçi tarafından fesih olduğunu belirtirsen 1 aylık zaman olduğu için sorun olmayacağını söyledi..O şekil yaptım sorun halledildi.
 

Benzer konular

Üst