fonradar

İade Edilecek Vergi

ZİNDAN

Moderator
Forum Yönetimi
Üyelik
6 Eyl 2006
Mesajlar
7,317
Konum
İstanbul
Merhaba;

Muhtasarda bilindiği gibi işçilerin o ayki gelir vergisi tutarı kadar vergi iade tutarı düşülebiliyor, ayrıca işten ayrılmış işçinin vergi iade tutarının hepsi düşülüyor.Muhtasarı aylık olan bir mükellefimde işten çıkan işçilerin sayısı fazla olunca ödenecek tutardan fazla vergi iade tutarı çıkınca devletten alacaklı konumuna geçti.Yani muhtasar ödemesi çıkmadı ve iade alacaklısı çıktık.Bu durumda ne yapmamız lazım.Ödeemeden sonraki fazla olan kısmı bir sonraki aymı düşmek lazım.Çünkü gidipte bunu vergi dairesinden almaya çalışmak zulüm olur, binbir soru sorarlar.?
Uygulamada başına gelenler varmı.Ne yapıyorsunuz böyle bir durumda.?


Teşekkürler.
 
Ynt: İade Edilecek Vergi

Merhaba Hocam

Benım basıma geldı ben ıade ıstemedım. Sonrakı aylarda mahsuba devam ettim.
 
Ynt: İade Edilecek Vergi

Cevaplarınızı okudum teşekkürler.

Ancak birşey sormak istiyorum.Eğer düşülecek vergi iadesi muhtasarda gösterilen bütün işçilere ait toplam vergi iade tutarından fazla olamıyacaksa eğer, işten çıkan işçinin vergi iade tutarının tek seferde ödenmesinin ne mantığı var.Çünkü onun alacağı vergi iade parasıda, sonuçta eğer yeni işçiler girmemişse işyerine, kimin vergi iadesine karşılık düşülebilirki.?
 
Ynt: İade Edilecek Vergi

Mahsup edilen vergi indirimi tutarının işverenlerce 20 Şubat akşamına kadar hak sahiplerine nakden ödenmesi zorunludur. Nakit iadenin ise vergi dairesinden nakden alındığı tarihten itibaren 3 gün içinde hak sahiplerine ödenmesi gerekir.
 
Üst