personel maaş programı

İade Faturaları Hesabı

Merhabalar,
Alış iade faturalarını normal şartlar da iadeye konu olan hesap 150 ise 150 , 153 ise 153 vs. vs. kullanıyordum fakat benden yaşça büyük bir meslektaşım bunun yanlış olduğunu ilk kayıdın örneğin;
-----------------
320 xx
600 xx
391 xx
-----------------

ve daha sonra

-------------------
770 xx
153 xx
-------------------
olması gerektiği konusunda beni uyardı. Kdv beyannamesinde ki matrahı mizan ile aynı görebilmek adına fakat bu tutarı 770 e atmakta kafama çok yatmadı ve kafamı karıştırdı. Bu konuda nasıl bir kayıt oluşturmak ve takip etmek gerekir.

Kdv Beyannamesini tutturmak için bu kaydın yapılması bile zaten önerilen uygulamanın yanlış olduğunun bir göstergesi. Evet maliye neden tutmuyor diye izahat sorar. Siz de bir yazı ile bu farkın KDV beyannamesinde ilgili satırda belirtilen tutarlardan oluştuğuna dair bir yazı verirsiniz olur biter.

Bu kayıtla satışınızı, brüt karınızı, genel yönetim giderlerinizi yüksek gösteriyorsunuz. Karşılaştırılabilirliği yok ediyorsunuz. Birini düzelt, üçünü boz oluyor sonuçta.

Yapan var mı? Var. Karar sizin.

Gelir tablosu ile kdv beyannamelerini tutturmaya çalışmak çok yanlış. Bunun sonuda yok. Kur farkı faturası kestin 646 hesaba kaydettin. Bu mantığa göre önce 600 sonra 646 ya aktar.