İcradan Alınan Araç - KDV İadesi

Üyelik
18 May 2016
Mesajlar
1
Konum
bursa
10.05.2016 Tarihinde icra satışında almış olduğum 8+1 kişilik araç Tanımı Ruhsat Tescil Tarihi 08.04.2013 olduğundan Eski kanuna göre Minibüs olarak geçmektedir.
Fakat 02.Ağustos.2013 Tarihli Resmi Gazetenin 28726 Sayılı 13. maddesinde 8+1 Minibüs Tanımı değiştirilerek Otomobil Kategorisine Alınmıştır.
Buna göre ruhsatı eski olduğu için minibüs yazan aracın bu günkü tanımı otomobil geçmektedir. bende minibüs olarak %18 olarak tahsil edilen kdv nin aslında otomobil olarak %1 tahsil edilmesi mi gerekiyordu?
Burada yaşanan fazla kdv tahsilatının iadesini nasıl alabilirim.
 
Son düzenleme:
Burda insiyatif tamamen icra müdüründedeir. kdv %18 üzerinden yatırılır ancak daha sonra icra müdürlüğüne talepte bulunup fazla alınan kdv nin iadesi için icra dosyası üzerinden yazı hazırlanıp vergi dairesine ibraz edildiğinde ödeme yapılıyor. olmaması durumunda memurun red kararını icra hukuka şikayet yoluyla gidilirse sonuç alınır

Ayrıca Vergi Dairesine "Özelge" ile başvurularak fazla alınan tutarın KDV Uygulama Tebliğine göre iade alınabilir.Eğer icra müdürü insiyatif kullanıp imza atmaktan çekinirse çözüm üretmeyen gerekçelerle imza atmaz.

O zamanda İcra dairesinin verginin mükellefi sıfatıyla yaptığı işlemlerden doğan ihtilaflarının çözüm yeri de vergi mahkemesidir.

Mahkemeye yolu ile alabilirsiniz

 

Benzer konular

Üst