İhbar Süresi-Fazla Mesai-İstifa

Üyelik
15 Haz 2014
Mesajlar
2
Konum
Ankara
merhaba,

1 yıl 3 aydır çalışmakta olduğum iş yerinden kendi isteğim ile 4 hafta önce yazılı olarak istifa ettim. Bununla birlikte işyerim ile anlaşmalı olarak 4 hafta daha yasal olarak da çalışmaya devam ettim. Yalnız benim her birinin yöneticim ve ik birimi onaylı 32 günlük Cumartesi ve pazar günü görevlendirme formlarım mevcut, bununla birlikte 12 gün de yıllık iznim var bunların parasını ödeyeceklerini söylediler brüt maaşım 3000 tl idi bu hesaplama için işe girişte imzalanan işyeri sözleşmesi mi esas alınır yoksa iş kanununda böyle durumlar için maddeler var mıdır?

Yardımlarınız için teşekkürler,

Saygılarımla
 
Cevabınız için teşekkür ederim,

Aslında merak ettiğim konu 45 saatlik haftalık çalışma süresi ve alacağım ödemenin her bir mesai günüm için bir günlük brüt maaşım kadar mı olacağı?
Biz normalde sabah 08:00 akşam 18:00 olarak çalışyoruz bu hesaba göre 5 günde 45 saat yapıyor ancak herhangi bir mazeret izni vs aldığımızda (mesela çarşamba cuma arası ) ik cumartesiyi de izin almış olarak düzeltiyor. Bu durumda görevlendirme formlarıma göre çalışıyor göründüğün cumartesi günleri için ödeme yapmayız derlerse bir hak talebim olur mu? Ve fazla mesai ücretim bir günlük brüt maaşım üzerinden mi hesaplanır? Yoksa %150 şeklinde olması gerektiğini savunmalı mıyım. Cumartesileri için mesai hakkı kazanmış oluyor muyum? Normalde şirket cumartesi pazar çalıştı isem hafta içi 2 gün izin kullandırıyordu. Yani normalde para ödemiyorlardı ama ben istifa edince durum ödeme yapılması gerekliliğine döndü. Kötü ayrılmak istemiyorum ancak bunları bilebilirsem hakkımı savunabilirim diye düşünüyorum.


Tekrar teşekkür ederim,

Saygılarımla
 
Hydro;364759 a-cumartesi günleri için ödeme yapmayız[B' Alıntı:
derlerse bir hak talebim olur mu?[/B]
b-fazla mesai ücretim bir günlük brüt maaşım üzerinden mi hesaplanır?
İşyeri uygulaması farklılığı(yani siz ayrılmadan ve sonraki uygulama farkı)nı anlamakta zorlanıyorum.
Anladığım;
a-olmaz,çünkü talebinize istinaden izin verilmesi halinde işveren telafi çalışması yaptırabilir.
b-iş sözleşmenizde ayrık hüküm yok ise yasal olarak saat ücretiniz %50 artırılarak hesaplanır.
(not.yanliş anlama var ise lütfen müdahil olunuz)
 

Benzer konular

Üst