İhbar Süresinde Kıdem Tazminatı

Üyelik
15 Kas 2014
Mesajlar
45
Konum
İstanbul
Şuanda işveren personel çıkartımı yapıyor. Benim kıdemimin dolmasına 15 gün kaldı. Bu durumda işverenin beni çıkartmak istemesi halinde ihbar süremi isteyip ( 4 hafta ) sonunda kıdem tazminatına hak kazanabilir miyim ?

Yukarıda ihbar hakkımı isteyip dedim çünkü işveren işten çıkaracağı personele istifa yazdırıyor. İşçinin tüm hakkını yok sayıyor.
 
İstifa dilekçesini yazmak zorunda değilsiniz.
İşveren ihbar süresine uyarak sözleşmenizi feshederse , ihbar süresi sonunda 1 yılı doldurmuşsanız kıdem tazminatı ve ücretli izin hakkına da kavuşmuş olursunuz, kıdem tazminatı yanında izin ücretini de ödemesi gerekir.
İhbar süresine uymadan işten çıkartılmanız durumunda , 30 dan fazla çalışanı varsa, işe iade davası açma hakkınızı kullanabilirsiniz. 30 dan az çalışanı varsa, kötü niyet tazminatı için dava açabilirsiniz.
 
Öğrenmek istediğim buydu Keremcem bey teşekkürler. İstifa yazmam zaten kesinlikle ama işveren direk işe gelme de diyor bazı personele çıkartmak için. Bu durumda benim kendi vardiyamda işe gelmem doğru olur sanırım her ne kadar işveren gelme desede.
 
işveren isterse ihbar sürelerinin peşin olarak derhal fesh edebilir. İlla ihbar süresi vererek sizi çalıştırmak zorunda değildir. ihbar sürelerine isabet eden tutarı peşin olarak öderse iş akdiniz o gün son bulmuş olacaktır.
 
İş sözleşmesi feshinde aranan 2 şarttan biridir fesih bildiriminin usulune uygun olarak karşı tarafa yapılmış olması. Fesihte usul ise, yazılı yapılmasıdır.
Sözlü fesih bildirimi sonrası noter kanaliyla ihtar gonderilip sözlü olarak sözlesmenin kötü niyetle feshedildigi bildirilerek, bar ve kotü niyet tazminati da talep edilebilir.
 
Kıdemimin dolmasına 2 gün kala dün işveren tarafından aranıp ofise çağrıldım. Şuana kadar ofise gidipte istifa yazmayan personel yok. Bu durumda benim ofise gitmek gibi bir zorunluluğum var mıdır ? Veya 2 gün için istirahat alsam 2 gün haftalık iznim = 4 gün benim kıdemimin dolmasına yeterli oluyor. Raporlü süre kıdem için sayılıyor mu acaba ?
 

Benzer konular

Üst