İhbar Tazminatı

Üyelik
11 Nis 2007
Mesajlar
31
öncelikle teşekkür ediyorum ;

21/10/2004 tarihinde işyerimizde çalışan bayan 27/07/2007 tarihinde nikah işlemlerini yapmış ve 31/07/2007 tarihinde işyerimizden ayrılmak istemiştir. Nişanlı olduğu bilinmekte fakat işi bırakacağına ilişkin bize bir bildirimi yoktur. biz bu işçimize kıdem tazminatı yanında ihbar tazminatıda ödeyecekmiyiz. etraflıca açıklayabilirmisiniz.
 
Ynt: ihbar tazminatı

çalışanı siz işten çıkarmıyorsunuz ki ihbar tazminatı ödeyesiniz. aksine işalan ihbar sürelerine uymalı. uymaz ise işverene tazminat ödemeli.
 
Ynt: İhbar Tazminatı

evlilikte ihbar tazminatı çift tararlı olarak da yoktur ...

sadece kıdem tazminatı ödemesi vardır ..
 
Ynt: İhbar Tazminatı

evlilik tarihinden itibaren 1 yıl içinde başvuru şartı var. ama ihbar süresinin uygulanmayacağı hakkında bir bilgi yok.
 
Ynt: İhbar Tazminatı

evlilik akdi bilinen bir olay olduğundan ihbara gerek yoktur nasılki erkek işçilerde askere gittiklerinde olmadığı gibi ...
 
Ynt: İhbar Tazminatı

her evlenen bayan işten ayrılacak diye bir şart mı var?
 
Ynt: İhbar Tazminatı

Kendi isteğiyle işten ayrılan işçi ihbar tazminatına hak kazanamaz.
evlenen bayanda kendi isteği ile ayrıldığından hak kazanamaz diye düşünüyorum
 
Ynt: İhbar Tazminatı

Evlendikten sonra bir yıl içinde personel kendi isteği ile işten ayrılıyor ise ihbar tazminatı olmaz, sadece kıdem tazminatı almaya hak kazanır
 
Ynt: İhbar Tazminatı

Zaten evlilik nedeni ile işten ayrıldığı için kıdem tazminatı hak edilmektedir. Başka bir gerekçe ile istifa etmesi halinde ne kıdem, ne de ihbar tazminatı alması söz değildir.
 
Ynt: İhbar Tazminatı

Bayan işçilere evlilik tarihinden itibaren 1 yıl içinde kıdem tazminatı alarak işten ayrılabilme hakkı iş kanunumuzda tanınmıştır.Evlilik nedeniyle ayrılma durumunda ihbar önellerine uyulması gerekmemektedir.
 

Benzer konular

Üst