ihbar tazminati

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eda34_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba

1 temmuzda isten cikarilmak istendim istifayi imzalamadigim icin ihbar tazminati istedigimi soyledim.15 kasim 2010 tarihinden beri brut 800 tl olarak sigortaliyim. 15 temmuzda ihbar surem bitiyor ve ayriliyorum..

Simdi sormak istedigim su 7 sinde maaslarimiz verilirken sirkette herkes maasini aldi bana surekli bugun yarin diyerek oyaliyorlar buna karsi bu surecte ne yapabilirim.ayrica ihbar tazminatimin 250 tl oldugunu soyluyorlar hesaplama programina gore baktigimda 629 cikiyor.. Bu durumda ben neler yapabilirim?

Ynt: ihbar tazminati

15 11 2010 sigrotamin baslangici 01 07 2011 ihbar surecimin baslangici . 15 07 2011 tarihine kadar devam ediyorum calismaya.

Son brut derken anlayamadim

500 +120 seklinde maasimiz muhasebecidn ogrendigim brut 800.00

15.07 tarihinde ayrilabilecegimi ve hergun 2 saat is ara saatlerim oldugunu soylediler.

1 Temmuzdan itibaren brüt asgari ücret aylık 837 TL.dir. Ücretiniz bundan daha düşük olamaz. ihbar süreniz 1 temmuzdan itibaren 28 gündür. İş akdiniz 28 temmuzda sona erecek olup, 28 günlük ücret ödenmesi gerekir.

Bana 15 temmuzda ayrilacagima dair bi kagit imzalattilar ve muhasebecimiz de 15 inde ilisigimin kesildigini soyledi. Bu sureyi ekstra ucret odememek icin kisaltma haklari var mi?

Yok.
İhbar süresi bir bütündür, süresi de iş kanunuyla belirlenmiştir, ya hepsine uyulur, yada uyulmamış olur.
Klasik herkesin bildiği yanlış yapılmış size karşı da, işten çıkarılacağı / çıkılacağı bilgisinin 15gün önceden haber verilmesi gerekir yanlışı.
İnsanlar ihbar süresinin adını 15gün önceden haber verilmesi gerekir olarak kullanıyorlar nedense.
İş mahkemesi>> ihbar süresine uyulmaması iddiasıyla dava :)
Veya daha akıllıcası, hesaplamayı bildirimi yapan kişilere iş kanunun ihbar süresi ile ilgili kısımlarını tekrar okuyup iyice anlamalarını tavsiye edip, eğer hatadan vazgeçmemekte ısrar ederlerse hukuki yollara başvuracağınızı bildirmek olacaktır :)