uyumsoft

İhraç Kayıtlı İşlemlerde Dövizle Ödeme Şart mı ? Tl İle Ödemek Zorunlu mu ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gazikurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
logo isbasi
iyi günler bir firmamız ihraç kayıtlı mal alıp yurt dışına gönderecek bizim firma ödemeyi tl ile değilde döviz ile yapmak istiyor karşı firma ille TL ile ödeme yapmak zorundasınız diyor kanunen böyle bir zorunluluk var diyor benim bildiğim kadar ödemede ille TL ile ödeme yapacaksın diye bir şey yok lakin adam bize zorluk çıkarıyor.(Malın gideceği ülka KÜBA) burda ihraç kayıtlı işlemlerden dolayı giden ülke önemli mi? araştırm kaynakda bulamadım bana yardımcı olurmsunuz?

Yurtiçi ödemelerdeki dövizle ödeme yapılamaz yasağı 06 mart 2025 tarihli resmi gazetede yayımlanan tebliğle kaldırılmıştır. Döviz cinsi ödeme yapılabilir...

9) Türkiye’de yerleşik kişilerin kendi aralarında akdedecekleri; taşıt satış sözleşmeleri dışında kalan menkul satış sözleşmelerinde sözleşme bedelini ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülüklerini döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırmaları mümkündür. (Ek cümle: RG-19/4/2022-31814) (Değişik cümle: RG-28/2/2024-32474)(5) (Mülga cümle: RG-6/3/2025-32833)