fonradar

İhraç Kayıtlı Satışta gçb si Gelmeyen Fatura

NEŞE79

Katkı Sunan Üye
Üyelik
5 Mar 2007
Mesajlar
161
Arkadaşlar mrh.Benim sorum şudur.Benim nisan ayında ödenecek kdv çıktı.2 adette ihr.kay.satışım var.Bu ihr.kayıtlı satıları ihr.kayıtlı teslimlere ait bildirim kısmına yazıyorum ve buraya yazınca direkt ödemeden düşüyor.fakat bir tanesinin gçb gelmemiş dolayısıyla oraya gçb gelen faturayımı yazacağım diğerini ise ancak gçb geldiği dönemde mi düşeceğim.Yanı fat.nisan ayı gçb mayısta geldi mayıs ayındamı düşeceğim.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.Fatura tarihi önemli değil önemli olan malın ihr.tarihi değilmi?Acil cevap bekliyorum..Şimdiden cevap verenlere teşekkür...
 
Ynt: İhraç kayıtlı satışta gçb si gelmeyen fatura

Hayır gumruk cıkıs beyannamesinin gelmemesi doneminde dusmenize engel degil irhac kayıtlı satıs sizin tahsil etmediginiz ama muhasebenizde tahsil etmis gibi gosterdiginiz yani matraha yazmanız gereken bir kdvdir hem kdv matrahına hemde normal hasılata yazmanız gerekir cunku yurt ici bir satıstır.
 
Ynt: İhraç Kayıtlı Satışta gçb si Gelmeyen Fatura

İhraç kayıtlı teslimler satışın gerçekleştiği dönem beyannamesinde gösterilir. Ancak iade hakkınız (varsa) ihracatın gerçekleştiği dönemde doğar.
 
Ynt: İhraç Kayıtlı Satışta gçb si Gelmeyen Fatura

İhraç kayıtlı satışta faturayı normal yurtiçi satışmış gibi beyanda gösterirsiniz, ayrıca beyanın ihraç kayıtlı teslimler bölümünde de gösterirsiniz. Beyanda ki ödeme tutarı tecil nedeniyle tahakkuk tan daha düşük çıkar. İhracatın gerçekleşmesinin ardından ilgili evraklarla bağlı olduğunuz vergi dairesine başvurup tahakkukun düzeltmesini talep edersiniz. İhraç kayıtlı satışın yurt dışı edilmesi için takip eden ayın ilk gününden itibaren 3 aylık süreniz var.
_________________________________________________
27 nolu tebliğden yararlanabilirsiniz.
 

Benzer konular

Üst