fonradar

İhracatta İrsaliye

Üyelik
4 Haz 2018
Mesajlar
2
Konum
İstanbul
Merhaba, Türkiye den yurtdışına ihracat yapacağiz . Sevk irsaliyesini alıcı firma adına mı düzenlemek gerekiyor yoksa aracı taşıyıcı firma adına mı ? Teslim şeklimiz EXw olacaktır
 
Exw ihracatta malı sevk ettiren alıcıdır. Mallar tamamen alıcının sorumluluğunda taşınmaktadır. Yani yurtiçindeki karşılığı "işyeri teslimidir".. Sevk irsaliyesini sizin düzenlememeniz gerekir. Ancak sorun yaşamamanız için alıcı adına irsaliye düzenlemeniz, irsaliye üzerine de taşıma firmasının bilgilerini yazmanızda fayda vardır.
 
Exw ihracatta malı sevk ettiren alıcıdır. Mallar tamamen alıcının sorumluluğunda taşınmaktadır. Yani yurtiçindeki karşılığı "işyeri teslimidir".. Sevk irsaliyesini sizin düzenlememeniz gerekir. Ancak sorun yaşamamanız için alıcı adına irsaliye düzenlemeniz, irsaliye üzerine de taşıma firmasının bilgilerini yazmanızda fayda vardır.[/QUOTE.


Bülent bey yanıtınız için çok teşekkür ederim , ben lojistik firması adına sadece taşıma irsaliyesi kestim (fatura edilmeyecek ) ve üzerine not olarak konşimento numarasını yazıp gönderdim . Ancak aklıma takılan soru su ki sonucta bir fatıra kesildi ve müşteri adına sevk irsaliyesi yok. Bu durum bana sıkıntı yaratır mı?
 
Üst