ücret bordrosuna veya ücret hesap pusulasınin ''Hocalarım, ücret bordrosuna veya ücret hesap pusulasına ihtirazi kayıt ile imza nasıl atılır?
Nasıl belirtilir. Örnek olarak; o ay net olarak belirtilen kadar ücret almamışız. İmza olan bölümün altına mı yazılır?
Örnek:
"Şahsım adına düzenlenen iş bu ücret pusulasını, gerçek ücretimi saklı tutarak imzalıyorum." vs. gibi kayıt düşülüp imzalanabilir.
İmza bölümünün altı, üstü, sağı, solu farketmez.
Eksik ödendiğini belirtmişse kişi, neden aylık ücreti eksik haliyle almaması veya bankadan çekmemesi gerekir sn.Ferhat?Ayrica bu ucret icin dava acilacaksa bu ucreti almamak, banka hesabiniza gonderilmisse cekmemeniz gerekir
Sevgili keremcemEksik ödendiğini belirtmişse kişi, neden aylık ücreti eksik haliyle almaması veya bankadan çekmemesi gerekir sn.Ferhat?
Koyu kısma katılmıyorum çünkü iş kanununda açıkça düzenlenmiş ücretin kasten tam veya zamanında ödenmemesi çalışana haklı fesih sebebi olarak tanımlanmış.Sevgili keremcem
Eger kisi bu sebepten oturu dava hakkini kullanip is akdini fesih edecekse o zaman eksik ucretten tasarruf hakkini kullanmamasi gerekir, Boyle bir,iki dava ile karsilastim ucrete ihtirazi kayitla serh dusuldu ise cekilmemesi yani tasarruf edilmemesi gerekir
''Koyu kısma katılmıyorum'' Katilmadiginiz kisma Saygiyla karsiliyorum. Ancak hem eksik ucrete serh dusup hemde eksik ucreti kabul etmek yerine sizinde dediginiz gibi''Eksik alır, eksik aldığını beyan eder, sonrasında eğer uygun şartlar da varsa ( süreklilik arz etmesi vb) ya sözleşmeyi feshetme ya da eksik ödenen ücreti ödeninceye kadar işyerinde iş görmeye hazır bulunup, iş görmekten kaçınma hakkını kullanabilir.''Koyu kısma katılmıyorum çünkü iş kanununda açıkça düzenlenmiş ücretin kasten tam veya zamanında ödenmemesi çalışana haklı fesih sebebi olarak tanımlanmış.
Tek gelir kaynağı işyerinden tam zamanlı çalışarak elde ettiği ücreti olan çalışanın , eksik ödenen kısım nedeniyle ödenmiş olan kısmı almaması gerekliliği kusura bakmayın ( kelişmeyi yanlış seçmiş te olabilirim) biraz absürt bitr durum olur.
Eksik alır, eksik aldığını beyan eder, sonrasında eğer uygun şartlar da varsa ( süreklilik arz etmesi vb) ya sözleşmeyi feshetme ya da eksik ödenen ücreti ödeninceye kadar işyerinde iş görmeye hazır bulunup, iş görmekten kaçınma hakkını kullanabilir.
Teşekkürler ilgili açıklamanız için.Bahsettiğiniz evrak maaş bordrosudur ve işveren gerektiği durumlarda , ödeme yaptığını ıspatlamak için saklar şerh düşülmüş , imzalanmış bordro başka bir kuruma verilmez.
Mahkemelik bir durum olduğunda bilirkişeye verilmek üzere mahkemece bu evraklar istenir. Hepsinin düzgün tutularak arsivlenmesi önemlidir.Hocalarım, bu evraklar (ücret bodrosu/ücret pusulası) işyerinden sonra resmi bir daireye gidip inceleniyor mu? yoksa işveren kendini güvenceye almak için mi saklıyor?