İhtiyacı olana yardımın vergisel boyutu nedir?

Üyelik
17 Şub 2009
Mesajlar
95
Bir Ltd.Şirket İhtiyacı olan herhangi birine maddi yardım yapmak istiyor. Bunun vergisel boyutu nedir acaba?
 
Ynt: BAğış Yapılması

Yapılan bağış şirketin ticari faaliyetinin idame ettirilmesi ile ilgili olmadığı için KKEG olacaktır. Bağışı alan taraf ise tutarın 3.010.-TL'lik istisna sınırını aşması durumunda VİV beyannamesi verecektir.
 
Ynt: BAğış Yapılması

Yiyecek içecek yakacak vs. alsak yardımı o şekilde yapsak faturaları gider yazabilirmiyiz...
 
Ynt: BAğış Yapılması

Hayır yine de yazamazsınız. Bu tip bağış ve yardımların hangi koşullarda indirim konusu yapışabileceği GVK md.40/10 ve KVK md.10/1-c ve ç maddelerinde düzenlenmiştir ki, sizin ki her ikisine de girmiyor.
 
Ynt: BAğış Yapılması

koray ben de bununla ilgili bir soru sormak istiyorum.ramazanda müşterilere ve personele ikram amacıyla tatlı kuru erzak vb alındı faturadan ne kadarının personele ne kadarının müşteriye verildiğinin ayrımını yapmak zor.bunun tamamını mı(kdv dahil) kkeg olarak kayıtlarımıza almalıyız?
 
Ynt: İhtiyacı olana yardımın vergisel boyutu nedir?

Benim sorunuzdan anladığım bakliyat v.s gibi erzak alınmış.

Müşterilere hediye edilenler GVK md.40/1'e göre gider yazılır, personele verilenler ise GVK md.61 ve 63'e göre ücret olarak değerlendirilip brüte iblağ edilmek zorunda. Bu ikisinin ayrımını yapmak zorundasınız.

Talı ikramı konusuna gelince o farklı.

Müşteriler ikram edilenler GVK md.40/1'e göre gider yazılır, personel tarafından yenilenler ise GVK md.40/2'ye göre gider yazılır.
 
Üst