fonradar

İki Defa Yapılan Matrah Artırımı

MUSTAFA KAYADUMAN

Katkı Sunan Üye
Üyelik
20 May 2020
Mesajlar
230
Konum
istanbul
Merhaba yenı bir mukellef geldı geçmiş beyannamelerine baktık 2018 yılında 2016 ve 2017 matrah artırımı yapmış 2021 yılında da 2016-2017-2018-2019-2020 matrah artırımını yapmış bu durumda sistem nasıl oluyor da izin veriyor 2 kere matrah artırmaya ve bunun geri iadesi var mı ne yapılabilir tesekkurler.
 
Görüşüme göre idare neden iki kere matrah arttırımı yaptın demez. Zaten amacıda vergi almak. Bu nedenle de iade olacağını düşünmüyorum.
Mesela matrah arttırımı yaptınız son iki taksidinizi ödemediniz. Matrah arttırımınız bozuldu. Ama ödenen taksitler iade olmuyor hazineye intikal oluyor.
 
Kişinin kendi rızası ile yaptığı bir şey olduğu için idare tarafından mükerrer arttırım yapılan yıllara ilişkin yapılan ödemeleri iade edilmek istenmeyecektir. Ancak mükellef mahkeme açar ise belki bir ihtimal, daha derinlemesine araştırmak lazım...
 
Örneğine pek rastlanılmasa da sonuçta mükkellef beyan ve iradesiyle yapılmış bir işlem olduğundan iadesi de söz konusu olmayacaktır.Olsun çift dikiş yaptınız,daha sağlam oldu :)
 
Üst