fonradar

İki Farklı Yerde Çalışmak

Üyelik
16 Şub 2013
Mesajlar
1
Konum
İzmir
İyigünler. Benim sorunum kendi sahip olduğum tek ortaklı ltd şirketimde prim ödüyorum. Fakat aynı zamanda başka bir yerde de çalışmaya başlayacağım. Sgk da bu konuda bir sorun olabilir mi acaba, olursa nasıl çıkabilirim bu işten. Şimdiden teşekkürler.
 
Hangisini ödeyeceksiniz şirketinizden bağkurumu sgk priminimi ? sadece sgk öderseniz sorun olmaz ama sgk' yı 1 gün eksik yatırırsanız bağkurda tamamlamanız gerekir
 
Başka bir yerde çalışmanız durumunda 4/b kapsamındaki sigortalılığınız kesilip 4/a kapsamında sigortalı olursunuz.Normal şartlarda SGK nın bunu siz işe girdiğinizde kendiliğinden yapması gerekiyor.Ama sıkıntı yaşamamak için bağlı bulunduğunuz SGK merkezine durumu bildirmeniz.
Öte yandan ben emekli maaşımın yüksek olması için 4/b kapsamındaki primlerimi ödemek istiyorum da diyebilirsiniz.Bunun için mutlaka dilekçe vermeniz lazım.Yani şöyleki;4/a kapsamındaki sigortalılığımdan ötürü 4/b kapsamında sigortanın sonlandırılmamasını ayrıca 4/b kapsamındaki primleri ödemek istediğiniz belirten bir dilekçe ile muracat edebilirsiniz.
 
Üst