fonradar

İki Yıldır Verilmeyen BA BS Formu Cezası Hakkında

Üyelik
9 Kas 2009
Mesajlar
2
Arkadaşlar Merhaba
Bizim muhasebeci firmayı 2008 yılında Blanço usulune göre defter tutulacak diye bildirmiş. Fakat 2008 ocak ayından bu güne kadar BA BS formu vermemiş. Maliyeden yaklaşık 2 yıl sonra (bu hafta) ceza geldi toplam 35,000 tl yapıyor. Şimdi benim sormak istediğim bu konu ile ilgili bi dava açmalımıyız açarsak kazanma şansımız yüzde kaç olur. Maliye de bize 2 ay içinde haber verseydi sorun olmazdı fakat 2 yıl sonra şu kadar borç diyip karşımıza çıkıyorlar acaba onlarında bi hatası yokmu. Firmamız çok zor durumda kaldı yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılar
 
Ynt: İki Yıldır Verilmeyen BA BS Formu Cezası Hakkında

öncelikle uzlaşma şansınızı deneyin eğer oradan istediğiniz sonucu alamazsanız uzman bir avukattan destek alıp mahkemede şansınızı denersiniz ::)
 
Ynt: İki Yıldır Verilmeyen BA BS Formu Cezası Hakkında

BA BS Formu Ceza Olduğu İçin Uzlaşmaya Gidilemiyor.
 
Ynt: İki Yıldır Verilmeyen BA BS Formu Cezası Hakkında

Caze ihbarnameleri için Pişmanlıktan faydalanabilirsiniz
 
Ynt: İki Yıldır Verilmeyen BA BS Formu Cezası Hakkında

Tarhiyat sonrası olduğundan uzlaşma bu cezalarda uygulanamıyor.

VUK' un 376. Maddesine göre 23 Bin TL olarak yatırabilir ya da vergi mahkemesine taşıyarak şansınızı deneyebilirsiniz.

Bence her halükarda vergi mahkemesine taşıyın. Kazanma olasılığınız bir tarafa, vergi mahkemesinin savunma istemesi, savunmaya cevap, bölge idare mahkemesi derken azami 1-2 yıl kazanırsınız. Sonrasında kaybetseniz bile 35 Bin TL'lik cezaya gecikme zammı/faizi de işlemez zaten.

Kaldı ki anayasa mahkemesinde esastan incelenmek üzere derdest duran ve 1 yıl içerisinde karara bağlanması beklenen, cezalarınıza dayanak olan Mük.355. maddeye ilişkin bir itiraz davası duruyor. Davanız sürerken anayasa mahkemesinden olumlu bir karar çıkarsa cezalar düşer, ancak şimdi öderseniz anayasa mahkemesinden olumlu karar çıkarsa paranızı iade alamazsınız.

Bence dava edin.
 
Üst