İki yıllık beyan

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bil_gin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bil_gin

Tanınmış Üye
Herkese selamlar öncelikle. İlk kez karşılaştığım bir sorunla ilgili bilgilerinize ihtiyacım var. Yeni bir mükellef ile anlaşmak üzereyim. Bu şahsın 06.11.2008 yılında açılışı yapılmış ancak o tarihten bugüne hiçbir beyanı gönderilmemiş. Vergi dairesine gidip dosyasını inceledim henüz takdire sevkedilmemiş. Şahsın beyanlarını göndereceğim ama nelere dikkat etmeliyim çünkü ortada evrak dahi yok.
saygılar;
bil_gin

Ynt: iki yıllık beyan

olmayan belgelere dayalı beyanı nasıl yapacaksınız?

Ynt: iki yıllık beyan

3 yıllık beyanname işiniz çok zor internetten verildiği için sürekli bazı dönemlerde versiyon numaraları değişiyor berbat bişey

Ynt: İki yıllık beyan

Memurla görüşün kdv leri boş olarak, muhtasar beyannamesinede ufak bir tutar yazarsınız, geçicide de zarar beyan ederek 371.maddeden yararlanarak onaylayabilirsiniz.

eğer şahıs 1.sınıf mükellefse BA-BS formlarıda devreye girecektir.

beyannameler her halükarda verilecek zaten.
Sonucunda çıkacak ceza miktarı üzerinden en iyisi vergi dairesi ile uzlaşılsın.

mükellef ikinci sınıf ba bs sorunumuz yok. fakat olmayan belgeler ile nasıl bir kdv beyanı yapacağım. sıfır beyan etmek ne kadar doğru çünkü yapılmış bir kira sözleşmesi ve mülk sahibinin hesabına yatırılmış paralar var ne var belgeleri mükellefte olmasada :)
saygılar;
bil_gin

Bu konuya burda çare aramanız zaman kaybı mükellefinizin dosyasına bakan memurla görüşmelisiniz. Mutlaka kdv beyannamesi için ortak bir yol bulacaksınız zaten bu kadar cezanın karşılığında ısrarla belirsiz rakamlar üzerinden matrah yazmanızı isteyeceklerini sanmıyorum. Beyannameleri vermenizi yeterli göreceklerdir.

sayın demiral olayın o boyutuna hiç girmiyorum zaten :) çünkü o zaman iyice karışacak durum. görüş aldığımız bir iki kişi kdvleri ortalama bir tutardan bildir dediler örneğin 200 tl gibi pişmanlıktan faydalanıp cezayı hafiflet dediler. muhtasarlar zaten sözleşmedeki rakamlar üzerinden yapılacak. kafama takılan nokta ise bu mükellefle aracılık için sözleşme yapmam lazım bunu da sorunun içine eklersek bakalım neler çıkacak karşımıza.
saygılar;
bil_gin

Bence de doğrusu budur. Ortalama bir bedel belirleyin fatura kesmiş gibi kdv,geçici,gelir vergisin de beyan edin. Kks ve pişmanlık seçin ya da pişmanlık seçmeyip uzlaşmaya gidin diyeceğim ama memur mükellefin iyi niyetini ne kadar dikkate alıp uzlaşmadan olumlu sonuç çıkarır bilemiyorum. KDV beyanınızı boş vermemeniz inceleme riskinden bir nebze de olsa uzaklaştırır sizi. Muhtasar da zaten yapılacak işlem belirli kiralar belli ssk lı varsa tutarları belli. Muhtasarı da aynı şekilde kss ve pişmalıkla seçip vermenizi tavsiye ederim. Beyanların boş verilmesi mükellefin takdire sevkine sebebiyet verebilir. Memurla konuşmak memuru uyandırmak anlamına da gelebilir. Bu durumu da göz önüne alın derim. Kolay gelsin...
bil_gin ' Alıntı:
sayın demiral olayın o boyutuna hiç girmiyorum zaten :) çünkü o zaman iyice karışacak durum. görüş aldığımız bir iki kişi kdvleri ortalama bir tutardan bildir dediler örneğin 200 tl gibi pişmanlıktan faydalanıp cezayı hafiflet dediler. muhtasarlar zaten sözleşmedeki rakamlar üzerinden yapılacak. kafama takılan nokta ise bu mükellefle aracılık için sözleşme yapmam lazım bunu da sorunun içine eklersek bakalım neler çıkacak karşımıza.
saygılar;
bil_gin

EbRuU ' Alıntı:
Bence de doğrusu budur. Ortalama bir bedel belirleyin fatura kesmiş gibi kdv,geçici,gelir vergisin de beyan edin. Kks ve pişmanlık seçin ya da pişmanlık seçmeyip uzlaşmaya gidin diyeceğim ama memur mükellefin iyi niyetini ne kadar dikkate alıp uzlaşmadan olumlu sonuç çıkarır bilemiyorum. KDV beyanınızı boş vermemeniz inceleme riskinden bir nebze de olsa uzaklaştırır sizi. Muhtasar da zaten yapılacak işlem belirli kiralar belli ssk lı varsa tutarları belli. Muhtasarı da aynı şekilde kss ve pişmalıkla seçip vermenizi tavsiye ederim. Beyanların boş verilmesi mükellefin takdire sevkine sebebiyet verebilir. Memurla konuşmak memuru uyandırmak anlamına da gelebilir. Bu durumu da göz önüne alın derim. Kolay gelsin...
bil_gin ' Alıntı:
saygılar;
bil_gin
peki sözleşme için ne diyorsunuz?
saygılar;
bil_gin

Sn bilgin beyannameleri ayrı ayrı göndermenizi tavsiye etmem. Tek kalemde gönderin derim ben. Bu arada günlük mesaj sayım dolmuş

aynı durumla 2 ay önce ben karşılaştım hiçbir beyanname vermek durumunda kalmadık. mükellefin ödediği ne oldu sizce? akıllara zarar 58tl para cezası

derya77 ' Alıntı:
aynı durumla 2 ay önce ben karşılaştım hiçbir beyanname vermek durumunda kalmadık. mükellefin ödediği ne oldu sizce? akıllara zarar 58tl para cezası
bu nasıl oldu?

Eğer firma bu beyanname verme döneminde hiç fatura/belge kesmedi ise, vergi dairesine herhangi bir bildirim yapmadı ise, yani faaliyetine devam etmediği tezini öne süreceksiniz, bu doğrultuda tezinizi çürütecek istisnalar yok ise, en son verilen beyanname tarihi itibari ile firmaya geriye dönük, eski tarihli (2 yıl öncesine) kapanış verin.Ufak bir kapanışı geç bildirme cezası ile kurtulursunuz.Yukarıda derya77' nin yaptığı da büyük ihtimal budur.!

evet aynen öyle oldu zindan. zamanında terki bildirmeme dedik kurtulduk. 1 ay sonrada tekrardan faaliyet başlattık.

3 tane tutanak var elimde işe başlandığını gösteren o yüzden geriye dönük kapanış verme şansım yok. bu mükellef hem bildirimde bulunmamış hem de sağolsun yerini hiç değiştirmemiş gelen kağıda da basmış imzayı :)
saygılar;
bil_gin

Bir nevi kendi kaşınmış.
Belki biraz daha hafif atlatılabilir.Tutanakların tarihleri önemli burada.
En son tutanağın tarihinden sonraki bir tarihte kapatabilirsiniz.
Zararın neresinden dönerseniz kardır.

bizim yoklamalarda da mükellefin yakışıklı imzası bulunuyordu. vergi dairesini ikna edebilirseniz hiç sorun olmaz faaliyet olmadığına ikna olurlarsa atlatırsınız. ben oraya rapor bile ekledim (mükellefin akli dengesi biraz yerinde değil di die buhran geçirdi 2yıl die)