fonradar

ikinci Maaş Haczi

Üyelik
6 Eyl 2016
Mesajlar
3
Konum
tarsus
Değerli büyüklerim, değerli site sakinleri arkadaşlarım. ben özel bir okulda sözleşmeli öğretmenlik yapıyorum. bir borcumdan dolayı maaş haczi geldi. 2 yıl boyunca maaşımın dörtte biri kesildi. Sonra aniden okuldan ayrıldım. yani işi bıraktım. 20 gün sonra başka bir okulda çalışmaya başladım. okula başladıktan 25 gün sonra hiç aklımda olmayan başka bir borcumdan dolayı maaş haczi gelmiş. 4 aydır kesinti yapılıyor.

1 hafta önce ilk bahsettiğim borcumdan dolayı yani yarım kalan borcumun maaş haczi tekrar gelmiş bana.


Sorum şu: Zaten icra da kesintide olan dosyam var. normal şartlarda ona mı devam edilir. yani ilki yarım kalmış olsa da sıraya mı konulur. yoksa şuanda kesinti yapılan dosya geri çekilip yarım kalan mı devam eder.


BENİM BİLDİĞİM İŞ YERİ DEĞİŞTİRDİĞİNDE YENİ İŞ YERİNE HANGİ DOSYA ÖNCE GELİRSE ONUN HACZİNE DEVAM EDİLİR.


Cevap veren arkadaşlarıma şimdiden saygılarımı sunuyorum teşekkür ediyorum.
 
Sayın iyilikmelegi,

İkinci dosya haciziniz bittikten sonra diğer dosya için kesintiye devam edilecek. Okulunuz bu durumla ilgili olarak ikinci haciz belgesi için durumu açıklayan bir yazıyı ilgili icra dairesine İTM ile gönderecektir.
 
Maaş haczi yazısı işverene ulaşma sırasına göre işlem yapılması gerekir.
Yeni işyerinize ilk ulaşan maaş haczi yazısına konu dosya borcu ödemesi tamamlandıktan sonra sıradaki dosyaya ödeme yapılabilir.
 
Aydınlattığınız için Gerçekten çok teşekkür ederim. elinize sağlık. Çok sağolun. kaç gündür düşünüp duruyordum. nasıl olacak bu konu diye. okul muhasabecisi ilede konuşma imkanım yoktur. yani verdiğiniz bilgilerden dolayı çok memnun oldum. teşekkürler.
 
Son bir şey daha sormak istiyorum. arkadaşlar bu durum da muhasebecinin karşı tarafa göndereceği dilekçenin örneğinden elinde olan varsa paylaşa bilir mi acaba .teşekkürler.
 
Üst