Merhaba Sergok.yeni konu açmak istemedim.
yaklaşık 10 gündür bekliyorum hala başarılı statüsüne geçmedi gönderme sorunu yaşayan var mı
Üstadım daha önce ki yazınızda da tarif etmiştiniz. Dediklerinizi uyguladım dosya yolu değiştirmeye gerek kalmadan gönderimler oldu 4 gün sürse de olduŞu adımları takip edin.
1-sağ altta çalışan programdan çıkıp, programı komple kaldırın
2- bilgisayarı yeniden başlatın
3- https://deftersaklama.gib.gov.tr/download/ burdan programı yeniden indirin ve kurun
4- kurduktan sonra program çalışmaya başlıyor. saatin yanındaki programdan tekrar çıkın. (arka planda program çalışmamalı)
5- duyurudaki güncellemeyi yapın (config dosyası kopyalama)
6- Sonra bilgisayarı yeniden başlaatın
7- Gönderilecek zip dosyalarıyla ilgili tek bir klasör oluşturun.Birden fazla dosya yolu tanımlamayın.
8- Mümkünse sadece bir firma için önce dosya yolu belirleyin.Zip'leri bu dosya yoluna atın. Bu bitince diğer firmaya geçin,onunda dosya yolunu ayrı belirleyin.
9-Ayrıca birden fazla dosya yolu yüklemeyin. Göndereceğiniz beratları tek bir klasöre ve tek bir dosya yolu ile gönderin.
Firma firma ilerlerseniz daha hızlı sonuca ulaşırsınız.
Kimileri 15 gün bekliyor. Siz 4 günle kurtarmışsanız,şanslısınız,ne mutlu bize.Üstadım daha önce ki yazınızda da tarif etmiştiniz. Dediklerinizi uyguladım dosya yolu değiştirmeye gerek kalmadan gönderimler oldu 4 gün sürse de oldusağ olun çok teşekkür ederim. Cezayla alakalı ikinciller hakkında pek bir şey bilmiyorum gelir idaresiyle görüştüm ama net bi cevap vermediler.
Şu adımları takip edin.
1-sağ altta çalışan programdan çıkıp, programı komple kaldırın
2- bilgisayarı yeniden başlatın
3- https://deftersaklama.gib.gov.tr/download/ burdan programı yeniden indirin ve kurun
4- kurduktan sonra program çalışmaya başlıyor. saatin yanındaki programdan tekrar çıkın. (arka planda program çalışmamalı)
5- duyurudaki güncellemeyi yapın (config dosyası kopyalama)
6- Sonra bilgisayarı yeniden başlaatın
7- Gönderilecek zip dosyalarıyla ilgili tek bir klasör oluşturun.Birden fazla dosya yolu tanımlamayın.
8- Mümkünse sadece bir firma için önce dosya yolu belirleyin.Zip'leri bu dosya yoluna atın. Bu bitince diğer firmaya geçin,onunda dosya yolunu ayrı belirleyin.
9-Ayrıca birden fazla dosya yolu yüklemeyin. Göndereceğiniz beratları tek bir klasöre ve tek bir dosya yolu ile gönderin.
Firma firma ilerlerseniz daha hızlı sonuca ulaşırsınız.
Sizde kaldırıldı olarak mı yorumluyorsunuz Sayın Simkeşyan ?Arkadaşlar,
Bugün yayınlanan
ELEKTRONİK DEFTER GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1)’NDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SIRA NO: 4)
ile bir hayli değişiklik oldu ve şuan yürürlükte, tebliği dikkatlice okumanızı tavsiye ederim, ikincil kopya gönderimi yükümlülüğü tamamen değişti.
Eğer bu uyarı uzun süreli (birkaç gün) devam ediyor ve hiçbir değişiklik olmuyorsa, bahsettiğim işlemleri yapabilirsiniz. Bu gönderiyi yok sayıp "yeni bir dosya yolu" belirleyerek yeniden gönderebilirsiniz.ama önce bahsettiğim işlemleri yapın.Tahsin bey cevap için teşekkürler. Bu adımları "dosya kuyrukta" , "paket işleniyor" aşamasında olsa bile yapmalı mıyım?
Entegratör kullanıyor olsanızda ikinci beratları isterseniz yine GİB'in kendi programından da gönderebilirsiniz. Bu ikincilerin sadece gönderilmesi yeterli, nereden nasıl gönderildiği çok önemli değil.Merhaba, ilk kez e defter müşterilerim adına nette arşiv portalından GİB İkincil kopya yükleme bölümünde "İşlem Durumu: Kuyrukta bekliyor" denmekte ve uzun süredir bu şekilde beklemektedir. Yapmam gereken başkaca bir işlem varmı dır.?
@sergokSizde kaldırıldı olarak mı yorumluyorsunuz Sayın Simkeşyan ?
Merhaba, aynı şekilde ben de ilk kez nette arşiv üzerinden gönderdim ama kuyrukta bekliyor yazıyor, 1 ay oldu nerdeyse, aradım sordum ama kuyrukta bekliyor yazıyorsa problem yok dediler ancak güven vermiyor. Kendim bugün ayrıca defter saklama uygulaması üzerinden manuel gönderdim ama ne kadar sürecek bilmiyorum. Sizin durumda bir gelişme var mı?Merhaba, ilk kez e defter müşterilerim adına nette arşiv portalından GİB İkincil kopya yükleme bölümünde "İşlem Durumu: Kuyrukta bekliyor" denmekte ve uzun süredir bu şekilde beklemektedir. Yapmam gereken başkaca bir işlem varmı dır.?