İktisatçı İşsiz Kalabilir mi ?

AKDENİZ36

Katkı Sunan Üye
Üyelik
9 Ağu 2010
Mesajlar
253
Konum
DİYARBAKIR
Iktisatci issiz kalabilir mi?
Doktor avukat muhasebeci mali musavir her meslekte issiz kalinabilir ama ya iktisatci issiz kalabilir mi?
bu soruda iktisat sorusu olarak karsimiza cikiyor
iktisatci issiz kalabilir mi ?
 
Doktor , avukat işsiz kalmaz ama iktisatçı çok rahat işsiz kalabilir ülkemizde çünkü iktisat fakultesi mezunlarının çoğunun gerçekte geçimini sağlamak için yaptığı iş aldıkları eğitimden çok farklı alanlar olmakta. Herhangi bir banka şubesinde veznede dahi sizin iktisatçı dediğiniz, aslında iktisat fakultesi mezunu çalışanlarla karşılaşabilirsiniz. Herhangi bir özel işletmede herhangi bir işi yapmakta olan iktisat fakultesi mezunuyla karşılaşabilirsiniz. herhangi bir özel işletmede kişinin bir anda işsiz kalması için de milyon tane sebep bulunabilir, en çok karşılaşılan sebep te gözün üstünde kaşın olmasıdır.
İktisatçı nın da gözünün üstünde kaş olduğuna göre kuvvetli işsiz kalma adayları arasındadır.
 
İktisatçı'dan kastınız nedir.
İktisatçı'nın işsiz kalamayacağına yönelik bir garantisi veya yöntemimi var.İktisatçı dediğiniz kimdir mesela?
Ben sorunuzu tam olarak anlayamadım kusura bakmayın.
 
iktisatcinin issiz kalmasini sacma inandirici bulmuyorum.
issizligi inceleyen arastiran cozum gelistirmeye calisan bilim dali iktisat bilimidir.
ben isletme mezunuyum iktisatci degilim ama iktisatci issiz kalamaz diye biliyorum buna inaniyorum da
 
A.Iktisatci issiz kalabilir mi?
B.Doktor avukat muhasebeci mali musavir her meslekte issiz kalinabilir ama ya iktisatci issiz kalabilir mi?
C.bu soruda iktisat sorusu olarak karsimiza cikiyor
iktisatci issiz kalabilir mi ?
Acizane düşüncem:
A.el cevap kalabilir değil,kalır ama geneli kapsamaz.
B.daha çok iktisatçılar işsiz kalır,kalıyor.
C.doğru.
Sonuç:
Tıp,hukuk gibi düşünün,iktisatçılarda belirli bir alanda ihtisaslaşmalı + farkındalık yani ihtisaslaştığı alandaki yetkinliklere de haiz olmalı ki diğerlerinden bir adım önde olabilsin,iş görme alanları kamu,özel ve bağımsız çalışma.
Her konuda olduğu gibi bu konuda da arz talep dengesi sözkonusu,arz az , talep çok diyebiliriz,bu durum işsiz kalma oranını artırıyor,alanım değil ama üretime dayalı,rekabete açık ve rekabet edebilen ekonomilerde bu oranlar malum daha düşük oluyor.
 
Her meslekte olduğu gibi, unvan,tek başına para kazandırmaz.Ben o anlamda meslekleri kendi içinde iyi meslek,kötü meslek diye gruplandırmam.
ANCAK
İktisatçı kelimesinin çok genel bir tanım olduğunu düşünüyorum.Ama tanımı daraltıp "paraya yön veren kişi" olarak düşünürsek iş sahası (helede ülkemizde) oldukça kısıtlı diyebilirim.Çok büyük şirketler veya işi daha ciddiye alanları hariç tutarsak,ülke insanımızın genel düşüncesi (burada genelleme yapmada sakınca görmüyorum) "para kimdeyse akıl ondadır" şeklindedir.Çoğunlukla kimse, parasının bir başkası tarafından yönlendirilmesini istemez.Ülkemizde şirketlerin büyük bir bölümü aile şirketi şeklinde oluştuğundan dışarıdan yapılan bağımlı yada bağımsız müdahaleler sevilmez ve benimsenmez.
Bu nedenle iktisatçıdan kastınız,bu tanım çerçevesinde meslek edinmiş kişi ise evet iş sahası bence oldukça kısıtlıdır.
YİNE ANCAK
İktisatçı'dan kastınızı "iktisat fakültesini okumuş kişi" olarak tanımlayacaksak işi nispeten daha kolaydır.Ben iktisat fakültesi mezunuyum ama mali müşavirlik yapıyorum mesela.
Özetle,iktisatçı tabirinin çok genel olduğunu düşünüyorum ve iktisatçı unvanından ziyade kişinin o anki mesleğinin ve uzmanlık alanının ne olduğunun daha önemli olduğunu kabul edenlerdenim.
 
...
issizligi inceleyen arastiran cozum gelistirmeye calisan bilim dali iktisat bilimidir.
..
İktisat bilimi bu mudur gerçekten? Bence yanılıyorsunuz, iktisat biliminin işsizliği incelemek çözüm bulmakla ilgisi yok.
ve ülkemizde , mesleği iktisat olarak seçmiş kişilerin işsiz kalma ihtimali bir fııncıya , bir şöföre, bir kaynakçıya, bir muhasebeciye oranla çok daha yuksektir.
Avukat dr a göre kıyaslama bile yapılamaz işsiz kalma ihtimali.
Bir önceki mesaajımda da belirttiğim, sn.Kurt un datanımladığı gibi, bir iktisat fakultesi mezununun işsiz kalma ihtimali dahaazdır ama iktisatçı olarak değil.
 
bir iktisatçının yada nağmı diğer bir ekonomistin işssiz kalmama ihtimali nerdeyse yoktur. ben televizyonda arasıra çıkan ekonomistler dışında geçimini bu yolla sağlayan ekonomist görmedim.hele türkiyede iibf bölümlerinin alayı boş desek yanlış olmaz(maalesef durum böyle).bazı ülkelerde iibf bölümleri tıpdan daha çok puan ararken ülkemizde yol geçen hanına dönmüş.üstüne aöf deki sürüyle kişide cabası
 
ilginc bir bolum
hasta olan birine hemen hemen tum bilimler doktora hastaneye git der dogru olan budur ;
ama iktisat bilimine sorsan hasta olan biri kisi nereye gitsin?
doktora hastaneye gitmesin diye cevap aliriiz boyle cevap alacagimjz tek bilim dali iktisat karsimiza cikiyor
keske bu bolumu okusaydim
 

Benzer konular

Üst