fonradar

İl dışında satış yapılabilir mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mes_ar

Tanınmış Üye
Merhaba arkadaşlar, İstanbul'da bulunan bir vakfın iktisadi işletmesi, Bursa'da kitap satışı yapmak istiyor. Bunun için iktisadi işletmenin Bursa'da bir şube açması mı gerekir? Bursa'da yaptığı satışları kendi faturasıyla yapabilir mi ve Bursa'da işletmeye ait gider evrağı alıp indirilecek kdv de gösterebilir mi? (şube olmakszın)

Ynt: İl dışında satış yapılabilir mi?

mes_ar ' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar, İstanbul'da bulunan bir vakfın iktisadi işletmesi, Bursa'da kitap satışı yapmak istiyor. Bunun için iktisadi işletmenin Bursa'da bir şube açması mı gerekir?

**Hayır.Şube açmaksızın yapabilir

Bursa'da yaptığı satışları kendi faturasıyla yapabilir mi ve Bursa'da işletmeye ait gider evrağı alıp indirilecek kdv de gösterebilir mi? (şube olmakszın)

**Evet Şube açmaksızın yapabilir

Sevgili Formdaşım
Bu yukarıda yazdıklarının hepsi TÜRK BAYRAĞININ DALGALANDIĞI her yerde olur

ferhat

bu söylediklerinize bir dayanak bulabilsek çok daha güzel olur aslında, tabi mümkünse. ben biraz araştırdım ama bulamadım.

mes_ar ' Alıntı:
bu söylediklerinize bir dayanak bulabilsek çok daha güzel olur aslında, tabi mümkünse. ben biraz araştırdım ama bulamadım.

Dayanak derken......Bu söylediklerinizi yapamayacağınıza dair bir dayanakta yok.

ferhat

peki o zaman iktisadi işletmelerin şube açmasındaki maksat ne olabilir sizce?

mes_ar ' Alıntı:
peki o zaman iktisadi işletmelerin şube açmasındaki maksat ne olabilir sizce?

Şube açmasındaki maksat oradaki pazara daha iyi hakim olabilmek için olabilir.Ayrıca ürüne ve firmaya olan güveni arttırır.Şimdilik aklıma gelen bu

o halde pos cihazı alıp da satış yapabilir?