fonradar

İlişkili Kişiye Borç Verilen Para İçin Faiz Faturası

Üyelik
2 Mar 2011
Mesajlar
6
Şirketimiz ilişkili kişi konumundaki başka bir firmadan usd olarak borç almıştır.Alınan borç dolayısıyla düzenlenecek faiz faturasını usd olarak düzenleme zorunluluğum var mı?Yoksa dip notta kur bilgilerini belirtelerek TL olarak düzenleyip tl olarak mı kaydetmeliyim.Ayrıca bir de borcu usd olarak kaydedersem bir de borcu tuttuğum hesabı değerlemek zorunda kalacağım.Burada da bir sıkıntı olabilir.

Yardımlarınızı bekliyorum

Teşekkürler.

Başlık açarken büyük harf kullanmayınız.
 
Ynt: İlişkili Kişiye Borç Verilen Para İçin Faiz Faturası

Sevgili Formdaşım

-Şirketimiz ilişkili kişi konumundaki başka bir firmadan usd olarak borç almıştır.

**Öz sermayenin 3 katını aşıp aşmadığına dikkat edin aşıyorsa örtülü sermaye ve transfer fiyatlandırması söz konusu olabilir

--Alınan borç dolayısıyla düzenlenecek faiz faturasını usd olarak düzenleme zorunluluğum var mı?

**Böyle bir zorunluluk yok.Ancak faturayı döviz olarak düzenlerseniz faturanın üzerinde döviz kurunu belirtin .Yanlız yurtdışına düzenlene faturalar isternise döviz cinsinden düzenlenebilir.

--Ayrıca bir de borcu usd olarak kaydedersem bir de borcu tuttuğum hesabı değerlemek zorunda kalacağım.Burada da bir sıkıntı olabilir.

**Eğer siz faturayı usd cinsinden düzenler veya tahsilatlarınızıda usd cinsinden tahsil ederseniz.Bunları değerleyip ilgili hesaplarına kaydederseniz bir sıkıntı olmaz.
 
Üst