fonradar

İmza Sirküsü Şart mı?

Üyelik
8 Eki 2006
Mesajlar
9
YABANCI ORTAKLI LTD.KURULUŞLARINDA İMZA SİRKÜLERİ OLMADAN AÇILIŞ YAPILMAZ MI?
SAYGILARIMLA

Not: Konu başlığında ve mesaj içeriğinde büyük harf kullanmak yasaktır. Lütfen mesaj yazmadan önce Forum Kuralları'nı okuyunuz.
 
noter onaylı imza beyannameleri sirkü yerine geçer mi acaba?Vergi dairesi açısından yeterli olmazmı?
 
YAPICAK BİR ŞEY YOK

YABANCI ORTAKLI BİR ŞİRKET MUHASEBESİNDEYİM VE BİLDİĞİM ŞU KURULUŞTA YABANCI ORTAK İMZA YETKİLİSİNİN İMZA SİRKÜSÜ VE ONUN İMZAYA HAİZ OLDUĞUNA DAİR YABANCI ORTAK VEKALETİ ŞART. YANİ ÜZGÜNÜM O SİRKÜ LAZIM.
 
Bursa16' Alıntı:
YABANCI ORTAKLI LTD.KURULUŞLARINDA İMZA SİRKÜLERİ OLMADAN AÇILIŞ YAPILMAZ MI?
SAYGILARIMLA



Sayın Arkadaşım


Yabancı ortak şart değil Yerli kuruluşlar içinde imza sirküleri olmadan vergi dairesi açılışı yapılamaz.

Ticaret sicil memurluğuna hazırlanmış İmza beyannameleri imza sirküleri yerine geçmez.

Tescil edildiğine dair ticaret sicil memurluğundan alacağınız yazıyla Ticaret sicil gazetesini beklemeden İmza sirkülerini noterden çıkarabilirsiniz.




.
 
imza sirküsü

artık noterler imza sirküsü için ticaret sicil gazetesini görmek istiyor. daha önce alınabiliyordu 3 ay önce bi şirket kurdum. noter artık gazeteden sonra sirkü çıkartabildiklerini söyledi.
 
Eğer kuruluş tescil edilmişse, noter sicil memurluğunun tescil yazısı suretiyle de imza sirküleri onaylar. İmza beyannamesi ile sirküler aynı şeyler değildir.
 
Ben de bir eklenti yapmak istiyorum.Ticaret sicil gazetesini beklemeden imza sirkülerini noterden çıkartabilirsiniz. Ancak anasözleşmeye şirket müdürünün şirket ile ilgili yetkilerini yazdı iseniz.
Böyle söylüyorum çünkü uygulamada bazı arkadaşlar şirketi kurup, şirket müdürünün yetkileri ile ilgili karar defterine karar alıp daha sonra sirküler çıkarttırmak için tescile vermektedirler.E tabi dolayısı ile işlemler gereksiz uzamış oluyor. ufak ama çok önemli bir ayrıntı bence.
Sonuç olarak anasözleşmede şirket müdürünün yetkileri yazıldı mı yazılmadı mı ?ona bakın.yazılmış ise sorun yok.
 
imza sirk.

kuruluş tescil edilmişti. ama noter artık ticaret sicil gazetesini istediklerini söyledi. gazeteyi götürdüm sonra imza sirküsü alabildim. bana noterin söylediği artık bu şekilde olacağı. Daha önce de yaptırmıştım dediğiniz gibi tescille alabiliyordum.
 
imza sirk.

ana sözleşmede şirket müdür yetkileri yazıyordu. Zaten noterde artık bu şekilde sirkü çıkartabileceklerini söyledi.
 
Şube açılış ticaret sicil tasdik ettirdik tic sicil gazete olmadan şube imxa sirküsü çıkartılıp sonra vergi dairesi açılış mı yapacağız imza sirküsü için tic.sicil gaxetesi gerekiyor mı
 
Şube açılışı ticaret siciline tescil ettirdiğiniz an tescilin yapıldığına dair yazıyı ticaret sicilden alabilirsiniz, onunla da imza sirküleri çıkartıp vergi dairesine başvuru yapabilirsiniz.
 

Benzer konular

Üst