İmza Yetkisi Veriyorlar-Stajım Yanar mı ?

tktvlkn

Katkı Sunan Üye
Üyelik
7 Ara 2012
Mesajlar
408
Konum
İZMİR
Değerli dostlar, kıymetli görüşlerinizi rica eder şimdiden teşekkür ederim.

Yabancı bir A.Ş.de muhasebe müdürüyüm. Stajım kısaltma yapmadan Kasım 2013 sonunda nasipse bitiyor. Bu aydan itibaren imza yetkisi verecekler. Yalnız problem şu ki imza yetkisinde Muhasebe Müdürü unvanı yer almakla birlikte diğer tüm işlemler için Genel Müdür ile birlikte müşterek yetkim olacak. Yani tek başına ne ben ne de Genel Müdür yetkili değiliz. Sadece ikimizin atacağı müşterek imzalarda yetkili oluyoruz. Ve bu yetki sadece muhasebe işlerinden ibaret olmayıp şirketle ilgili tüm işlemleri kapsıyor. O nedenle stajım için bir problem arz eder mi sizce? İmza yetkisinde muhasebenin sevk ve idaresinden sorumludur ibaresini de ekliyoruz kendimi garantiye almak için ama büyük tereddüt içindeyim.

Saygılar,
 
Son düzenleme:
Tesmerden bilgi alabilirsin fakat benim imza yetkimin oldugunu sanip sinava giremeyecegimi soyledi tesmer fakat sonra ben ispatladim ve haziran sinavina girdim bence kasimda stajin bitiyosa dosyan onaylansin oyle imza yetkisi al yoksa riskli her an herseyden sorun cikariyolar
 
Peki imza sirküleri ile karar metninde muhasebe müdürü ibaresi olması ve "muhasebenin fiili sevk ve idaresinden sorumludur" cümlesinin yer alması bir önem arz etmiyor mu? Yarın zaten odayı arayacağım ama olumsuz cevap verirlerse kendimi savunmak istiyorum.

Forum üstatlarının yardımını rica ederim.

Teşekkürler
 
Son düzenleme:
Selamlar
Bence de konuyu Tesmer'le görüşüp çözmeniz gerekir.Burada ne desek boş.Stajım yıllar önceydi.Mevzuatta da değişiklik olmul olabilir.Sorunu yine Tesmer çözecek.
Saygılar
 
Tesmeri bugün aradım. Konu içeriğini anlattım. Bir problem olmayacağını bildirdiler bende rahatlamış oldum :)

İlgilenen herkese teşekkürler.
 
siz yine arayın, sanki ilk defa arıyomuş gibi
çünkü bazen ilk verdikleri cevap sonra verdikleri cevap ile tutmuyor
işinizi sağlama alın derim ben
 
Yabancı bir A.Ş.de muhasebe müdürüyüm.

Peki imza sirküleri ile karar metninde muhasebe müdürü ibaresi olması ve "muhasebenin fiili sevk ve idaresinden sorumludur" cümlesinin yer alması bir önem arz etmiyor mu?

Tesmeri bugün aradım. Konu içeriğini anlattım. Bir problem olmayacağını bildirdiler bende rahatlamış oldum :)

İş Kanunu açısından,bu görüşün nedeni;
Bu kapsamdakiler bir işyerinde her ne kadar "staj"görüyor,dolayısyle "stajyer" olarak tanımlansalarda,temelde bir işverene bağımlı olarak(hizmet akdi ile)çalışıyor/çalıştıkları için,diğer ifadeyle iş ilişkisi çerçevesinde,diğer çalışanlardan,"staj"yapmaları,stajyer olmaları dışında,başkaca bir farkları olmayıp,tüzel kişiliğin karar organı tarafından,yetkilendirilmeleri/yetkilendirilmiş olmaları sonucunda,diğer (ünvanlı)çalışanlar gibi değerlendirilir/değerlendirilmeli düşüncesi olabilir mi?
 
Şeref Bey,

Söylediğinizi pek anlayamadım açıkçası :rolleyes: Odanın görüşüne dayanak olarak mı soruyorsunuz?
 
Üst