İncelenen Yılın Tekrar İncelenmek istemesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SİBEL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SİBEL

Ziyaretçi
2006 yılı incelenen çok az rakamlar olmak üzere matrah farkı bulunan bir mükellef uzlaşmaya girip borç ve cezalarını ödemiştir.
Ancak bu sene 2006 yılı tekrar incelenmek istenmiştir.
Bu durum hayra alamet midir?

Ynt: İncelenen Yılın Tekrar İncelenmek istemesi

sn SİBEL;

İnceleme konusu önemlidir aynı konu üzerine tekrar inceleme yapılırsa bunu bi dilekçe ile izah edin aynı durum benimde başıma geldi envanter incelemesi yapılmıştı tekrar aynı dönemin istediler ben durumu belirtir dilekçe verdim kendim gidip bizzatta görüştüm incelemeye almadılar.sizde benim yaptıklarımı deneyin

Kolay gelsin...

kalisper_a ' Alıntı:
sn SİBEL;

İnceleme konusu önemlidir aynı konu üzerine tekrar inceleme yapılırsa bunu bi dilekçe ile izah edin aynı durum benimde başıma geldi envanter incelemesi yapılmıştı tekrar aynı dönemin istediler ben durumu belirtir dilekçe verdim kendim gidip bizzatta görüştüm incelemeye almadılar.sizde benim yaptıklarımı deneyin

Kolay gelsin...

Katılıyorum,inceleme konusu ve dönemi aynı ise önceki inceleme sonucu tutanağı dilekçe ekinde sunarsanız inceleme durdurulur.Fakat örneğin inceleme konusu kdv ve önceki inceleme ilk 5 aylık kayıtlarsa 5.aydan sonra aynı konuda (dönemler farklı olacağı için) tekrar inceleme yapılabilir.Bu durumda daha önce incelendi diyerek incelemeyi iptal ettirmeniz olmaz.Yani konu ve dönemler itibari ile aynı olmalıdır..Saygılar..

inceleme gayet normaldir 3 defada isteyebilir incelendi diye bir daha istenmez diye bir şey yok bir incelem matrah farkıdır diğeri kredi kartı bir diğeride noylan fatura maalesef böyle

Yani netice olarak pek hayra alemet birşey sayılamaz. Belki bir şüphe, ya da ihbar var.

Hangi yönden inceleme diye sorduğumda tutanak imzalanmadan hangi yönde inceleme olduğunu söyleyeceklerini söylediler.
İncelenen 2006 yılı ile beraber 2003 ten başlayarak 2006 yılınn tamamının incelemesini istediler.
Bende Nguroy gibi düşünmeye başladım. Şüphe yada ihbar sanırım.

SİBEL ' Alıntı:
Hangi yönden inceleme diye sorduğumda tutanak imzalanmadan hangi yönde inceleme olduğunu söyleyeceklerini söylediler.

Bakın inceleme yapılacak dönem ve istenen evraklar tebligatla yapılır.Ve bu tebligatın içeriğinde inceleme konusu mutlaka yazmalıdır.Aynı konudan aynı dönemi tekrar incelerlerse durumu anlatıcı dilekçeniz ve tutanaklarınızla olayı çözersiniz.