İnd Kdv Hata

mes_ar

Tanınmış Üye
Üyelik
23 Mar 2007
Mesajlar
2,028
Konum
İSTANBUL
Merhaba arkadaşlar,
bir işletmede sehven 2011/10 döneminde 50,00 tl. ve 2012 döneminde de 80,00 tl. olmak üzere toplam 130,00 tl. fazla indirilecek kdv gösterilmiş. Bu işletme 2011 de kuruldu ve henüz hiç fatura kesmedi, yani 391 no lu hesap yok. Bu durum 31/12/2011 mizanı incelenirken ortaya çıktı, bu durumda bilançodaki devreden kdv ile aralık 2011 deki devreden kdv bakiyelerini tutturmanın yolu var mıdır?
 
Ynt: İnd Kdv Hata

KDV düzeltme beyanı vermelisiniz.
 
Ynt: İnd Kdv Hata

peki düzeltme vermeden fazla indirdiğimiz tutarı ocak ind kdv toplamından indirirsek ne gibi sorun çıkar karşımıza?
 
Ynt: İnd Kdv Hata

Ödenecek KDV olmadığı için problem çıkmaz,ocak ayı beyannamesinde düzeltebilirsiniz. Bu durumda Ekim/2011 ve Ocak/2012 dönemleri için düzeltme beyannamesi vermeniz gerekli. Kasım ve Aralık dönemleri için düzeltme vermeye gerek yok.Konuya ilişkin 60 Nolu KDV Sirkülerinin 7.3 maddesinde gerekli açıklama yapılmış aşağıda veriyorum.

"7.3. Düzeltme Beyanı

KDV mükellefleri tarafından geçmiş vergilendirme dönemlerine ilişkin olarak bir düzeltme beyannamesi verilmesi halinde, en son KDV beyannamesi de dahil olmak üzere aradaki tüm KDV beyanlarının buna göre düzeltilmesi gerekmektedir.

Ancak, düzeltme beyannamesinin verildiği dönemden en son vergilendirme dönemine ait KDV beyannamesine kadar, bu düzeltme neticesinde aradaki vergilendirme dönemlerinde ödenecek bir vergi çıkmaması kaydıyla, her bir dönem için ayrı ayrı düzeltme beyannamesi verilmesine gerek bulunmamaktadır. Dolayısıyla bu tür durumlarda düzeltmenin yapıldığı vergilendirme dönemi ile en son vergilendirme dönemine ilişkin, düzeltme beyannamesi verilmesi yeterli olacaktır."
 

Benzer konular

Üst