İndirilcek Kdv Unutulması

Üyelik
29 Ocak 2007
Mesajlar
1
Ağustos ayına ait indirilcek kdv beyannamesinde tutarı yazmışım beyannameye ama vergi dairesi posta alındısıyla gönderdiğimden tahakkukda indirilcek kısım giriş yapılmadığından matrah üzerinden hesaplanan kdv olduğu gibi ödeme çıkmış ama o dönemde indirilcek kdv yi yazmamış memur tahakkuka bunu nasıl düzeltirim herhangi bir inceleme olurmu firma bakkaliye işi ile iştikal etmektedir bilgilerinize sunarım teşekkürler
 
Ynt: İndirilcek Kdv Unutulması

Eğer gerçekten beyannamenizde indirilecek kdv var ise. Bu maddi hatadır vergi dairesine dilekçe ile baş vurup düzelttirin.
Aksi halde ödeme emri çıkar.
 
Ynt: İndirilcek Kdv Unutulması

Selam..aynı şey benimde başıma geldi.Dilekçe ve düzeltme beyannamesi verin.Ödenen kdv yi de gelecek vergilerden mahsup yoluna gidin.kolay gelsin.
 
Ynt: İndirilcek Kdv Unutulması

merhaba;
sn nguroyun cevabı bence yeterli ancak. bişey daha eklemek istiyorum. (bağlı olduğunuz daireyi bilmiyorum ancak) bazı küçük yerlerdeki vergi daireleri böylesi önemsiz hata gibi görünen uygulamalarla vatandaşı vergi ödemeye zorladıklarını duymuştum. yaşadığım şehirdeki vergi dairesi müdürü de bazı küçük mükellefleri çağırıp gelir vergisi beyannamenizdeki matrahı artırın yoksa incelemeye sevk ederim diye tehdit ederek matrah artırımları yaptırıyormuş. bence önce sözlü olarak uyarın aldığınız cevaba göre dilekçe ile kesilen tahakkuka itiraz ederek düzeltilmesini isteyin. kendi hatanızmış gibi beyan edip düzeltme talep etmemenizi tavsiye ederim. eğer kabullenirseniz ve sonraki dönemlerde düzeltilmesini isterseniz (varsa) devreden kdv hakkınızı kullandırmayacaktırlar.
kolay gelsin.
 

Benzer konular

Üst