İndirilecek Kdv Listesi-Soru

Kızıldereli

Katkı Sunan Üye
Slm Kolay Gelsin
İndirilecek kdv listesi hazırlanırken bir marketten alışveriş yapılıyor ve 4 adet fatura
150+100+200+280=730 tl şimdi firma bu 730 tl yüzünden tüm faturaları tek tek gösteriyor nedenide aynı müşteriden isterse 10 ar tl lik 70 adet fiş olsun artık onlar 670 sınırını geçmiş demek ve ayrı yazılmalıdır
-670 tl fatura bazında diye biliyorum yani firmanın 670 üstü varsa ayrı gösterilir 670 altı olanlarda ayrı gösterilir yani 670 firmaya göre değil diye biliyorum
-Ayrıca bir müşteriden 1 den fazla fatura ile alımlar toplam olarak yazılıp belge adedi yazılır diye biliyorum
bu bilgilerim doğrumudur ve ind.kdv listesi ile ilgili önemli noktalar nelerdir
Teşekkürler

Ynt: İndirilecek Kdv Listesi-Soru

arkadaşlar uygulayan arkadaşlardan cvp bekliyorum birde biraz örnek olması için doldurulmuş ind.kdv liste örneği gönderirseniz çok memnun olurum
Teşekkürler

Selamlar Kızıldereli
Bn 670'lik uygulama bir defada kesilen fişler için geçerli rakamdır.Yapılan a.veriş 730 lira olduğundan tek fişle belgelenmesi zaten mümkün değildir.Ama bu örneğinizdeki her tutarı illa ayrı ayrı kesebilecekleri anlamına gelmez.bu rakamı ikiyede bölebilirlerdi veya 600+130 şeklinde de düzenleyebilirlerdi.Ayrı ayrı vermeleri karşı firmanın iç uygulamasıdır ki,herhangi bir sakınca yok.
670 liranın firmaya mı yoksa faturaya göremi dikkate alınacağı biraz muallaklı bir soru.Bence ikisine görede değil.Yapılan tek seferlik a.verişe göre demek daha doğru olur gibime geliyor.Tek seferde 1000 liralık a.verişe isterse 500+500 (iki fiş) isterse 100x10 (10 fiş)düzenlenebilir.Şu kesin ki tek seferde 1000 liralık fiş düzenlenemez.Ayrıca kanunda bir de şu kesin ki,"satıcı firma eğer müşteri isterse fatura düzenlemek zorundadır." Siz bu işlemler için fatura isterseniz firma bu faturayı düzenlemek zorundadır.10 lira için bile fatura düzenlettirebilirsiniz.Bunda bir sınır yok.
Aynı firmadan aynı ay içinde 1'den fazla yapılan alımlar için istenirse toplu liste düzenlenebilir.Bu listeye faturalar veya fişler zımbalanmak veya zarfın içinde olacak şekilde eklenmek suretiyle işlem yapılabilir ve kayıtlara tek seferde "muhtelif ekli liste gereği" şeklinde alınabilir.Genelde bu liste faturalar için değilde fişler için yapılır. Yani bir ayda değişik fırınlardan 30 adet ekmek fişi alındığında bu tarz bir liste düzenlenerek fişler ekine koyulabilir.
Aşağıda örnek bir fiş listesi gönderiyorum.Umarım işinize yarar.Saygılarımla,

http://rapidshare.com/files/209831286/liste.rar

Kolay gelsin.

Teşekkürler cvp için
-Aynı ay içinde birden fazla alım var ise indirilecek kdv listesine yazarken toplam yazılabilinir mi
kayıtlar için sormamıştım
Birde gönderdiğiniz linkten indiremiyorum dosyayı
Teşekkürler

Kızıldereli ' Alıntı:
Teşekkürler cvp için
-Aynı ay içinde birden fazla alım var ise indirilecek kdv listesine yazarken toplam yazılabilinir mi
kayıtlar için sormamıştım
Birde gönderdiğiniz linkten indiremiyorum dosyayı
Teşekkürler

İndirilecek kdv listesine toplamını yazamazsınız,bu listeden zaten maksat,kayıtlara tek tek girmenin zahmetli olacağı için liste yaparak tek seferde giriş yapmayı sağlamaktır.Yani listeye tek tek gireceksiniz ama kayıtlara tek kalemde giriş yapabilirsiniz.(Umarım bunu sordunuz ve yanlış anlamadım)
Ayrıca linke tıklayınız açılan sayfada sol tarafta "free" butonu göreceksiniz,free ye tıklayınca sayaç çıkacak ve geriye doğru sayacak.Sayma işlemi bitince sayfanın ortasına yuvarlak ve içinde ok işareti olan bir resim çıkacak.O resime tıklarsanız indirme başlayacaktır.
Saygılarımla

yeni bir soru (kimseden cvp alamadım)

Arkadaşlar;
mal ihracatı yapan bir firmanın kdv beyannamesini hazırlarken;

İhracat satışları tam istisnada görünüyor, iade istemediğimiz için iade edilebilir kdv yi sıfır yapıp boş bırakıyorum, sonra sistem beyannameyi onayladığı halde şu şekilde uyarı veriyor : ?
Tam İstisna Kapsamına Giren İşlemler veya Diğer İade Hakkı Doğuran İşlemler bilgisi girilmişse İndirilecek KDV Listesi eki doldurulmalıdır ?

Zaten matrahsız beyan ediyorum ve iade istemiyorum, indirilecek kdv listesi eki doldurmasam problem olur mu? Çünkü bildiğim kadarıyla indirilecek kdv listesini iade isteyen mükellefler dolduruyor?

Ynt: yeni bir soru (kimseden cvp alamadım)

İhracat satışları tam istisnada görünüyor, iade istemediğimiz için iade edilebilir kdv yi sıfır yapıp boş bırakıyorum, sonra sistem beyannameyi onayladığı halde şu şekilde uyarı veriyor : ?
Tam İstisna Kapsamına Giren İşlemler veya Diğer İade Hakkı Doğuran İşlemler bilgisi girilmişse İndirilecek KDV Listesi eki doldurulmalıdır ?

Zaten matrahsız beyan ediyorum ve iade istemiyorum, indirilecek kdv listesi eki doldurmasam problem olur mu? Çünkü bildiğim kadarıyla indirilecek kdv listesini iade isteyen mükellefler dolduruyor?

[/quote]

Ynt: yeni bir soru (kimseden cvp alamadım)

banuk ' Alıntı:

[/quote]

Yüklenilen KDV hesaplamadığınız için beyannamede indirilecek KDV listesini doldurmanıza gerek bulunmamaktadır.