İndirim Konusu Olmaktan Çıkarılmış Alımlar Ve Ba Formu

Üyelik
6 Haz 2012
Mesajlar
16
Konum
mersin
Merhabalar,
Mükellefimiz bir firmadan alımda bulunmuştu, KDV İadesi Raporumuza binayen vergi dairesinin bize bildirdiği eksiklik yazısında alımda bulunulan firmanın SMIYB düzenleme fiilinden dolayı özel esaslara tabi olduğu tarafımıza bildirildi. Bizde KDV Beyannamesinden çıkartık alımı.
Şimdi fikrinizi almak istediğim konu 10.000+KDV bir alım bu ve BA formunda da beyan edilmiş haliyle KDV'den çıkarmış olduğumuz alım BA formundan da çıkmalı mı çıkmamalı mı?
 
Faturanın hangi döneme ait olduğu çok da önemli değil. Siz bu firmadan mal aldınız mı, aldınız, tutar 5.000.-TL'yi geçiyor mu evet geçiyor. O halde BA formundan çıkarmanın hiç bir mantığı olmadığı gibi, böyle bir çıkarma özel usulsüzlük cezasını da gerektirecektir.
 
Sayın koraykarakaya,

Döneme vurğu yapmamdaki amaç 2011-2012 yılına ait bir işlem ise dönemin önemi vardır:)

Şöyle ki,zaten KDV,KURUMLAR VERGİSİ ve BA beyannamelerinin daireye düzeltilmesi için bildirim yapılması gerekir.

Saygılarımla,
 
Aslında KDV hariç hiç bir beyannameyi düzeltmemek gerekiyor, şahsen ben düzeltmiyorum.Yüklenilen ve iade alınacak KDV'lerden çıkarmak gerekiyor sadece 84 Nolu KDV GT uyarınca. Sonuçta o firmanın özel esaslara girmesi, bizim o firmadan 10.000TL'lik mal satın aldığımız gerçeğini değiştirmiyor.
 
O zaman Sayın koraykarakaya yazdığınız üzerinden gidiyorum ''Aslında KDV hariç hiç bir beyannameyi düzeltmemek gerekiyor,'' demişsiniz her konuda geçerli mi bu yaptığınız işlem ve yaptırımı olur mu ?

Saygılarımla,
 
Sayın koraykarakaya,

Sadece SMYIB düzenleme fiilinden dolayımı KDV beyannamesi hariçi diğer beyannameleride düzeltmemek gerekir demek istedim.

Saygılarımla,
 
Çok istiyorsanız KDV'yi de düzeltmeden dava açabilirsiniz, ancak mükellefler genelde bu yola gitmezler. Ve evet smyib düzenleme iddiası olduğu KDV'yi düzeltmek yeterlidir.
 
Üst