İngilizce SMMM lere Sizce Gerekli mi? Ne Gibi Artıları Olabilir?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan father
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
F

father

Ziyaretçi
mrb,yeni stajerim 4 ay oldu, ingilizce kursuna gitmeyi düşünüyorum,10 yıla kalmaz ingilizceyi de zorunlu hale getiriler bence,kafama takılan ingilizceye gerek varmı,smmm olduktan sonra birde ingilizce dilim olursa bnm için pek bi artısı olurmu,kendi büromu açarsam da ne gerek var die düşünüyorum ama bilmiyorum,sizler nasıl bakıyorsunuz
 
Ynt: ingilizce smmm lere sizce gerekli mi? ne gibi artıları olabilir?

Merhaba ;

Yazdığınız bütün yazıları da bildiğim için, önce güzel bir türkçe dersi almanızı öneriyorum.
 
Ynt: ingilizce smmm lere sizce gerekli mi? ne gibi artıları olabilir?

Öğrenmenizde yarar var.
Yalnız 10.000 civarında kullanılan kelime var.
Hakim olman için uzun zamanlar ayırman gerek.
 
Ynt: ingilizce smmm lere sizce gerekli mi? ne gibi artıları olabilir?

Dünyanın en zengin dili İngilizcedir. 1000 kelime ile ortalama bir vatandaş derdini anlatır, anlaşır. Ancak İngilizceyi iyi konuşmak için doğru yerde doğru terimi kullanmak önemlidir.
10000 Kelime bence de doğrudur. Üstelik günümüzde yeni icatların çoğu ve her türlü ekonomik, gelişmeler Anglo Sakson hakimiyeti nedeniyle İngilizce oluyor.
İngilizceyi iyi ve hakkıyla bilmek çok büyük artı sağlar.
 
Ynt: İngilizce SMMM lere Sizce Gerekli mi? Ne Gibi Artıları Olabilir?

Peki internette bu konuda yani ingilizce muhasebe ve terimlerini anlatan siteler var mı bildiğiniz?
 
Ynt: İngilizce SMMM lere Sizce Gerekli mi? Ne Gibi Artıları Olabilir?

Yaklaşık 2.000 civarında kelime bilgim var. Bir turistle yan yana geldiğimde söylediklerininin yarısını anladığımı düşünmekteyim ama inanın bana derdinizi anlatmak için yukarda bir üyenin dediği gibi 1.000 kelime kesinlikle yetmez.

İngilizler günlük konuşmalarında en az 5000 kelime kullanıyorlar. Siz de çat-pat denilen türden anlaşmak istiyorsanız en az 4000-5000 kelime bilmeli, takılmadan ve çok fazla düşünmeden konuşabilmek istiyorsanız en az 8.000 kelime bilmelisiniz.

Kaç kelime bildiğinizi tespit etmenin yolu ise kendinize istatistiksel bir test yapmak; şöyle ki; internette bulabileceğiniz bir çok excel tablosu içinde sözlükte kaç kelime olduğu zaten belli. Mesela 20.000 kelimelik bir sözlükten belli yöntemlerle rastgele olarak kelimeler seçin ve seçtiğiniz kelimelerin anlamını, telaffuzunu bilip bilmediğinizi tespit edin. Diyelim ki 200 kelime seçtiniz, 50 kelimeyi bildinizi, demek ki 200 de 50 ise 20.000 de şudur orantısıyla bildiğiniz kelime sayısını istatistiksel olarak bulabilirsiniz.

İngilizceyi çok iyi bilen bir çok insanla yaptığım sohbetlerde, İngilizcenin bir felsefe, bir alışkanlık haline getirilip her gün bir kaç kelime öğrenilmedikten sonra başarılı olunamayacağı duyumlarını alıyorum.

İngilizce bilen bir SMMM ile bilmeyen bir SMMM arasında mutlaka fark olacaktır. Bugün bir çok uluslararası firma, İngilizcesi akıcı olan muhasebecilerle çalışmaktadır.

İngilizce sadece SMMM lere değil tüm insanlara lazım olan ortak bir dünya dilidir; tıpkı işaret dili gibi.
 
Ynt: İngilizce SMMM lere Sizce Gerekli mi? Ne Gibi Artıları Olabilir?

herşeyden önce bulunduğunuz şehir çok önemli örneğin izmir de turist bulmak yabancı yatırımcı bulmak biraz zor sadece limanda bir iki turist gemisi falan
ama tabi istanbul ya da ankara veya antalya da iseniz kesinlikle gerekli diyorum
 
Ynt: İngilizce SMMM lere Sizce Gerekli mi? Ne Gibi Artıları Olabilir?

Çağdaş olmak için dünyaya açılmak, açılmak içinde yabancı dil/diller bilmek gereklidir
Ne demişler 1 lisan=1 insan, 2 lisan = 2 insan.

Bu konuda en ufak bir tereddüd bile yoktur.
 
Ynt: İngilizce SMMM lere Sizce Gerekli mi? Ne Gibi Artıları Olabilir?

Genellikle "yabancı dil" bilen mezunlar özellikle "kurumsal firmalarda" muhasebeden çok gelir ve prestij açısından daha iyi olan Pazarlama-Satış-Lojistik-Satınalma-İthalat-İhracat gibi bölümlere kayıyorlar. Ayrıca piyasaya hakim olan 4 büyük bağımsız denetim firmasıda yabancı dil bilenleri işe aldığından "yabancı dil bilen muhasebeci sayısı piyasada çok az kalıyor ve doğal olarak değerleri, konumları ve maaşları artıyor :o

Ancak ingilize öğrenmek üniversitede, anadolu liselerinde veya kolejlerde öğrenilmediyse biraz zor. Kurslar bu anlamda pratik eksikliğinden dolayı bence pek işe yaramıyor. Yani bazı terimleri öğrenirsiniz ama şakır şakır konuşamazsınız. Çözüm bence yurtdışı kursları.

Ayrıca bildiğiniz gibi Türmob'un ACCA ile anlaşması var. Yani SMMM olan bir kişi İngiltere'de "ingilizce" olarak bir sınava giriyor ve orada SMMM'lik (CPA) yapabiliyor. Hatta anaşma gereği Türk SMMM'ler 2 veya 3 dersten muaflar. Alternatif olabilir size :)
 
Üst