fonradar

İnternetten İşe Giriş Bildirgesinin Tarihinde Yanlışlık

Üyelik
11 Şub 2009
Mesajlar
24
merhaba iş yerimizde çalışan arkadaşımız internetten işci bildirimi yaparken tarihe 2009 yerine sehven 2008 yazmış ve bildirgeyi onaylamış.Cezası sanırım 1 asgari ücret tutarı.Bu cezada indirim yapılması veya yanlışlığın düzeltilmesi v.s ne gibi işlemler yapmalıyız ne gibi bir dilekçe ile başvuru yapmalıyız.Bu konularda bilgi vermenizi rica ederim.Saygılarımla
 
Ynt: internetten işe giriş bildirgesinin tarihinde yanlışlık

Bu yanlışlığı kabullenirseniz sadece giriş için değil ek prim bildirimleri, muhtasar beyan düzeltmeleri, ek-1 içinde cezaları kabullenmiş olursunuz. Sonuna kadar düzelttirmek için çabalayın.
 
Ynt: internetten işe giriş bildirgesinin tarihinde yanlışlık

turko öncelikle cvpladığın için teşekkürler yalnız ek1 muhtasar falan ne ilgisi var onu anlayamadım sadece 2009 yılı içinde bir işe giriş yapılmış ama 2009 yerine yanlışlıkla 2008 yazılmış konu bu bilgi verirsen sevinirim.Saygılarımla
 
Ynt: İnternetten İşe Giriş Bildirgesinin Tarihinde Yanlışlık

2009 yerine 2008 bildirilmiş ise ve siz buna itiraz etmezseniz tabii ki Sn. Türkonun söylediği sıkıntılarla karşılaşırsınız. 2008 de girmiş kabul edilirse işe girişin geç bildirilmesinde kaynaklı olan İPC nin yanı sıra o zamandan bu güne geçen zamanlardaki gelir ve damga vergisi stopajları, Sosyal güvenlik kesintileri ve bunların gecikme faizleri tarafınızdan istenebilir.

Ancak şöyle bir not düşeyim kurumdan düzeltme talep ettiğinizde muhtemelen olumlu yanıt alamazsınız. Ama hakkınızı yasal yollardan arayın, işçiniz de 2009 da işe başladığını beyan edeceği için davayı kazanma şansınız yüksek olacaktır.
 
Ynt: internetten işe giriş bildirgesinin tarihinde yanlışlık

Eğer ipc katlanıp 2008 yılında girmiş olduğunu kabullenirseniz geriye dönük bordro yapmak muhtasar ve sgk primi ödemekle karşı karşıya kalırsınız.
 
Ynt: İnternetten İşe Giriş Bildirgesinin Tarihinde Yanlışlık

şimdi anladım çok teşekkür ederim arkadaşlar kolay gelsin
 
Ynt: İnternetten İşe Giriş Bildirgesinin Tarihinde Yanlışlık

Böyle bir olay ile yakın zamanda bende karşılaştım
belkide foruma yazmışta olabilirim.
işe giriş tarihi işlem tarihimden önce olan bir personelin bilgilerini doldurup
İstisnai durum belirtmeden personelin girişini onayladım
doğal olarak ceza uygulanacağı mesajını aldım
kurumu aradığımda şuan yapılabilecek bir şeyin olmadığını
ceza makbuzunun sistemden çıkıp işyerine geleceğini
lakin istisnai durumunuzu kanıtlarsanız
cezanın iptal edilebileceğini belirttiler
Siz sehven yaptığınız yanlışlığı işçininde bulunacağı bir beyan ile kanıtlayabilirsiniz diye düşünüyorum
 
Ynt: İnternetten İşe Giriş Bildirgesinin Tarihinde Yanlışlık

işciden herhangi bir gün kaybım yoktur diye vs. bir yazı aldım.hatayı anlatan da bir dilekçe yazdım.Bakalım bugun götürcem ssk ya sonuç çıkar inş
 
Ynt: İnternetten İşe Giriş Bildirgesinin Tarihinde Yanlışlık

Arkadaşlar benimde başımdan 1-2 gün evvel şöyle bir olay geçti.Sizin olayınızla biraz örtüşüyor.Belki emsal teşkil eder diye yazmakta fayda görüyorum.
31.12.2008 tarihi itibari ile 4 kişinin ssk çıkışı verildi..Bunların 2 si şirket ortağıydı.Bağkurlu olmaları gerekir düşüncesiyle bu işlem yapılmıştı.Fakat daha sonra gün boşluğu olmazsa bağkura geçmek zorunda değiller kuralı gereği bu kişilerin geriye dönük 01.01.2009 da girişlerinin yapılması kararlaştırıldı.(sadece 2 ortağın) Kesilecek cezaya da razı geleceklerdi.Girişleri yapan arkadaşımız yanlışlıkla çıkan kişilerden birinide 01.01. de işe girişini yapmış.Halbuki bunun girişi yapılmamalıydı.Yani 2 kişi yerine 3 kişinin girişi yapılmış oldu.Henüz aylık bildirgeyide onaylamamıştık.Hemen dilekçe ekinde kuruma bilgi verdik ve yanlış yapılan 3.kişinin girişinin iptal edilmesi gerektiğini bildirdik.Kurumda sorun çıkarmadan olayı anladıklarını iptalini yapacaklarını söylediler.Şimdi geri kalan 2 kişi için cezaları bekliyoruz.

Eğer aylık bildirgeyi vermemişseniz durumu anlatan bir yazı ve işçinin el yazısıylada bunu onaylayan bir yazı alın hatta işçiyle sözleşme yapın ve sözleşmeyide gösterin bence ve kuruma verin.Düzeltme ihtimalleri olabilir.
 
Üst