fonradar

İnternetten Kazanılan Paranın Vergisi

  • Konbuyu başlatan Uyeligi Silindi 53850
  • Başlangıç tarihi
U

Uyeligi Silindi 53850

Ziyaretçi
Merhaba,
21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. İnternetten freelance olarak çalışıp harçlığımı çıkarmak istiyorum. İnternetten kazanılan paranın vergisi konusunda aklımda bazı soru işaretleri var. Sorularım aşağıdadır:

Uptowork, freelancer, guru vb. gibi sitelerden birkaç kez çeviri/transkripsiyon hizmeti versem (her biri yaklaşık 5-10$'dan) vergi ödemek veya fatura kesmek zorunda kalır mıyım?

Bu işi devamlı yapmak gibi bir niyetim yok, bu yüzden arızi kazanç olarak mı sayılıyor? Arızi kazanç olarak sayılıyorsa yine vergi ödemek ve fatura kesme zorunluluğum var mı?

Site ve müşteriler yabancı olduğu için fatura kesmem gerekir mi?

Vergi vermek ve fatura kesmek için herhangi bir kazanç sınırı var mı? Mesela belli bir kazancın altındaki tutarlar vergiden muaf olabilir mi?

Kısacası vergi ve fatura işleri ile uğraşmak istemiyorum, her ay düzenli ve fazla para kazanma gibi bir amacım da yok, arada sırada 100-300TL arası kazansam yeter. Bu işe başlamalı mıyım yoksa başlamamalı mıyım?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
 
Sayin darksky

Bu soru formumuzda cevaplandi. Sizden ricam Google ve Adense reklamlarinin vergilendirilmesi baslikli yaziyi formda aratin bulun ve okuyun
 
Üst