İnternetten Mahsup Dilekçesi Verme

elifbe

Katkı Sunan Üye
Üyelik
20 Ağu 2012
Mesajlar
311
Konum
istanbul
İnternetten Mahsup Dilekçesi verdim fakat hiçbişey anlamadım.

Mesela ödeyeceğim verginin türünü sormadı. Sadece tutar girmemi istedi.

Ayrıca hangi dönem KDV alacağımdan iade talep ettiğimi sorduğundan dönem seçiyorum. Örneğin mayıs döneminden 5000, haziran döneminden 3000 tl kdv alacağım var. ödeyeceğim vergi de 7000 tl. iki dönemi birden mi seçmem gerekiyor. nasıl olacak.
 
Sorumun cevabını öğrendim. Aynı konuda sormak isteyen olur diye cevabını yazıyorum :

Ödeyeceğimiz verginin türünü seçemiyoruz. Sadece tutar belirtiyoruz. Her dönem iade alacağımızı da ayrı ayrı seçip mahsup yapıyoruz. Örnektekinden gidersek mayıs için 5000 mahsup hakkımızı kullanıp, kalan 2000 borcumuzu haziran dönemini seçip yapacağız.
 
Sadece eğer sgk prim borcunuza mahsup talebinde bulunursanız.
Prim ve tahakkuk bilgilerinizi ekleyeceksiniz.
 
Mahsup edeceğimiz vergi türünü artık seçebiliyoruz. İade talep dilekçesi sorgulama menüsünden,vergi dairesini zorunlu seçip dilekçelerimizi sorguluyoruz. ekrana gelen listenin en başındaki mahsup listesini seçiyoruz,yeni liste girişi yapıp, satır ekle ile hangi vergi dairesinin hangi kodlu vergisini,dönem, vade ve tutar yazarak seçebiliyoruz.

Böylece bilgi dilekçesi verme işlemi de ortadan kalkmış olacak sanırım:)
 
Bugün katıldığım bir seminerde de bunun ile ilgili bir çalışma yapıldığını söyledi GİB yetkilisi, henüz bakmadım ama bahsettiği şey olabilir, hoperozy'nin. Alacağınız sol tarafta, borcunuzda sağ tarafta olup alacağınız kadar parayı hangi borçlarınıza ödeyeceğinizi mahsup yapacağınızı görüp seçebileceksiniz diye söyledi.
 
Arkadaşlar Mahsup listesine mahsup edilecek borcu elektronik ortamda yazdıktan sonra ardından dilekçe veriliyormu?örnegin 2013-10 dönemi iade alacak var 2014 ocak muhtasara mahsup olacak bunun mahsubu ne şekilde olacak yardımcı olurmusunuz.
 
Üst