iPhone 5S ve iPhone 5C Tanıtıldı

artcrimes

Silver Üye
Üyelik
28 May 2008
Mesajlar
64
Konum
Ankara
Ekli dosyayı görüntüle 33

iPhone ailesinin uzun süredir beklenen iki yeni üyesi iPhone 5S ve 5C Apple'ın Kaliforniya'daki merkezinde düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı. Apple CEO’su Tim Cook, bu sene farklı bir yol izleyeceklerini belirterek iPhone 5 yerine iki yeni cihaz geliştirdiklerini söyledi. Daha önce internete sızan görüntülerdeki gibi ucuz iPhone olarak adlandırılan plsatik kapaklı 5C beş farklı renk ile piyasaya sürülecek. Ekran büyüklüğü 4 inç olan iPhone 5C, 8 megapiksel kamera ve A6 işlemci ile gelecek. 5C'nin 16GB modeli 2 yıllık kontratla ABD'de 99 dolara 32GB sürümü ise 199 dolardan satışa sunulacak. 5C kapakları ise 29 dolar olacak.

Altın renginde iPhone 5S
iPhone 5S beyaz, gri ve altın rengi olacak. 5S'te 64-Bit çip ve A7 işlemci kullanılıyor. Çift led flaşa sahip olan 5S iPhone 5'e göre iki kat daha hızlı olacak. İlk olarak 2007'de tanıtılan iPhone'dan ise 56 kat daha hızlı. 5S'te 3G bağlantı ile 10 saaat konuşma süresi bulunuyor. Saniyede 10 kare fotoğraf çekme özelliğine sahip kamera ile ağır çekim video çekme özelliği de bulunuyor.




-



iPhone 5S Çıkış Tarihi
iPhone 5C ve 5S içim 13 Eylül'de ön sipariş alınmaya başlayacak, 20 Eylül'den itibaren ise piyasada olacak. Tanıtımda ilk olarak Apple’ın yeni işletim sistemi iOS 7 hakıında konuşuldu. Geçtiğimiz aylarda tanıtılan iOS 7 18 Eylül’den itibaren iPhone 4 ve üstü, iPad 2, iPad mini ve 5. jenerasyon iPod touch sahipleri tarafından indirilebilecek. Türkiye'ninde aralarında bulunduğu 100 ülkede tahminen Aralık ayında satışa sunulacağı tahmin ediliyor.













-
 
Son düzenleme:
Samsung Galaxy S serisinin üstüne telefon tanımam. Gerisi hikayedir. :cool:
 

Benzer konular

Üst