Ynt: İrsaliyede Teslim Alan İmzası
mustafa84 ' Alıntı:
gamze_ ' Alıntı:
ben ztn dün faturaları gönderdiğim kargo şirketine sordum böyle bır durum olursa onların kayıtlarında varmıs ztn karşı firmadanda faturayı teslım aldıklarına daır ımza alıyorlarmıss sorun olmaz dıye dusunuyorum hepınıze tşk ederim 3-4 gün oldu bu siteye üye olalı bi çok sey öğrendım sizlerın sayesınde....
Kargo şirketi kendini düşünür onlardaki imza sizin için bi anlam taşımaz sadece vermiş olduğu hizmeti kapsar yani kapıcıyada bırakır çaycıyada muhasebeye ulaşmayabilir yada ilgisiz biri alabilir buda her anlamda sorun demektir ay sonunda mutabakat ft itiraz vs vs vs siz bence üşenmeyin iadeli taahhütlü resmi yoldur ft üstündeki adres de resmi adresdir bu şekilde yollayın siz garantici olun elinizdeki belgeler bişeyleri ispat etsin biraz uzun oldu ama şöyle yapın ben genelde bu taktiği uyguluyorum böyle bi durum söz konusu olduğunda arayın firmayı gelin alın ft diyin yoksa ödeme planına giremezsiniz dediğiniz zaman akan sular durur
hee ben üşeniyorum derseniz postaneye gitmeye kayıtşarıda tutmayın forma yazın illa birisi tutar
Merhaba,
Açıklamalarınızın bazı bölümleri absürt olmuş.
Mesela kargo şirketi, karşı firmada çaycıya, kapıcıya veya sekretere teslim ederken, ptt çalışanı elindeki evrakın ne olduğunu bildiği için mi
".... ben illa muhasebeye teslim edecem, yoksa kimseye teslim etmeden geri gideceğim ..." mi diyecek. Ptt çalışanın bunu demesi için yetkisi de yok, hakkı da. Çünkü gönderilen evrak firma adına, şahıs adına değildir. Yani demek istediğim ptt çalışanı da olsa gittiği adreste kim varsa ismini ve imzasını alarak ona teslim eder, yeter ki adres doğru olsun. Teslim ettiği kişinin görevi kapıda güvenlik olsa dahi farketmez. Eğer evrak ilgili birime ulaşmıyorsa, bu firmanın içi iletişiminden kaynaklanan bir durumdur, bu durumda ne ptt çalışanını, ne kargocuyu, ne de evrakı gönderen firmayı alakadar eder.
Diğer bir husus, müşteriye ait bir faturayı elden teslim etme imkanın varsa teslim edersin. Yoksa ne yapman gerekir? Şehir dışında olan bir müşteriye
".... gel faturanı al ..." mı diyecen. Böyle bir ifade ticari mantıkla bağdaşmıyor bir kere. Diğer bir husus malı satan firma parayı tahsilat etmekle mükelleftir, sizin belirttiğiniz gibi ödeme ile mükellef değildir.
Son olarak tavsiyem, göndereceğiniz faturaları zarflamadan önce, karşı tarafa fakslamanız, faksın iletildi bir nüshasını sizdeki faturaların arkasına iliştirerek, faks çekildiğine dair işaret olması için yeterlidir. Karşı tarafın ilgili birimlerine ulaşmaması yine onların iç iletişiminden kaynaklanan bir durumdur. Zira sizi yine ilgilendiren bir durum söz konusu değildir.
Kolaygelsin.